Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Nova cesta omogućit će rast gospodarstva

Povezali Lipik i Dežanovac, ali i dvije županije

Foto: Lipički compas
Asfaltirano je 1000 metara ceste, a radovi su vrijedni 850.000 kuna. Preostalo je još uređivanje rubnika te postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i ravnatelj Županijske uprave za ceste Mijo Jozaka obišli su završetak radova na cesti Brekinska – Goveđe Polje, čija je ukupna duljina 1000 metara, a vrijednost oko 850.000 kuna.

županije i hrvatske željeznice pronašle model Prva vožnja besplatnim studentskim vlakom

Tomašević je tom prilikom istaknuo izvrsnu suradnju Županije s gradonačelnicima i načelnicima općina, čime se doprinosi ravnomjernom razvoju svih općina i gradova, osobito kada su posrijedi županijske ceste.

– Upravo zato, na temelju prijedloga i kvalitetne suradnje s gradonačelnikom Lipika, odlučili smo staviti u plan i ovu cestu koja dosad nije bila asfaltirana, ali je prometna jer se njome služi znatan broj poljoprivrednika i privrednika, a isto tako povezuje i dvije županije – rekao je Tomašević te dodao kako i u sljedećoj godini planiraju revitalizaciju i uređenje županijskih cesta.

Ravnatelj Jozak pojasnio je kako se u ovom slučaju radi o asfaltiranju pet metara široke makadamske županijske ceste u dužini od jednog kilometra. Uz to, riješeni su i odvodnja te prilazi na poljske površine, odnosno na puteve koji imaju svoju česticu. Preostalo je još uređivanje rubnika te postavljanje vertikalne i horizontalne prometne signalizacije.

Poljoprivredna škola Požeška Poljoprivredna škola bogatija za dva nova laboratorija Tu se đaci obrazuju za gospodarstvo

Gradonačelnik Kasana rekao je kako Grad Lipik uz pomoć Vlade, županije te institucija poput ŽUC-a ovakvim projektima postaje bolje mjesto za život građana Lipika i okolnih naselja.

– Posebna vrijednost ove ceste jest u tome što povezuje Požeško-slavonsku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, odnosno grad Lipik i općinu Dežanovac. Time se omogućuje bolja gospodarska aktivnost, jer ovo je područje na kojem se ljudi intenzivno bave poljoprivredom – istaknuo je Kasana.