Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
preko 15 automobila koji svaki vrijedi više od 200.000 eura

'Ovogodišnji Rally Show bit će najspektakularniji do sada'

1/3
Foto: Photo by PhotoPum RanaRoja on Unsplash
Rally Show Santa Domenica je natjecanje s klasičnim mjerenjem vremena, a posebnim ga čine i ocjenjivanja najatraktivnijih prolazaka i najatraktivnijeg skoka

Na auto Rally Show Santa Domenica koji će se ovog vikenda održati u Svetoj Nedelji, dolazi 109 posada iz 10 zemalja, najavili su organizatori.

Rally Show Santa Domenica je natjecanje s klasičnim mjerenjem vremena, a posebnim ga čine i ocjenjivanja najatraktivnijih prolazaka i najatraktivnijeg skoka. Rally se sastoji od četiri brzinska ispita ukupne dužine 29,28 kilometara, dok ukupna dužina Shakedowna s pet maksimalno dopuštenih startova iznosi 9,30 kilometara, priopćili su organizatori.

Vrtuljak, tobogan, njihalo na novom igralištu Sveta Nedelja dobila je još jedno dječje igralište

Ističu da će se ovog vikenda šodericom Svete Nedelje voziti automobili u vrijednosti od 10 milijuna eura.

Shakedown (službeni trening) održat će se u subotu, 24. studenog u 14 sati na jezeru Orešje (Sveta Nedelja), u 18 sati na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji bit će biranje startnih pozicija, a ceremonijalni start bit će u 18,30 sati.

Utrke će startati u nedjelju, 25. studenog od 8,30 sati na šodericama u Savršćaku (Samobor).

Foto: Photo by Davids Kokainis on Unsplash

Predsjednik Organizacijskog odbora Rally Show Santa Domenica Daniel Vojvodić najavljuje dolazak vrhunskih vozača i timova, ali napominje da su i ostali vozači koji su se prijavili na vrijeme i odradili potrebne zadatke, dobrodošli. 

Kaže kako ove godine imaju pravi show: od vrhunskih automobila - preko 15 automobila koji svaki vrijedi više od 200.000 eura do automobila manjih klasa, pa čak i trabant i peglicu i jednu trokolicu.

Osim vrhunskih rally vozača sudjelovat će i vozači koji inače ne sudjeluju na rally natjecanjima, rekao je Vojvodić te poručio da će ovogodišnji show biti najspektakularniji do sada. 

Gotovi radovi uoči blagdana Svih svetih Proširili groblje i uredili parkirališna mjesta

Organizatori su istaknuli da je Rally Show Santa Domenica najveći i najposjećeniji rally show event u ovom dijelu Europe, u kojem podjednako uživaju vozači i posjetitelji zbog jednostavnog praćenja i uživanja u fenomenalnim vožnjama na idealnoj lokaciji. Svake godine je sve više gledatelja, a ove godine očekuju više od 10.000 posjetitelja  iz 10 europskih zemalja. Ističu da su "čak 107 posada, uz posebnih 25 'wild card' pozivnica za vrhunska imena iz rally svijeta, jamstvo atraktivnosti i dobre zabave".

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec rekao je kako je izuzetno ponosan što se ideja o ovakvom sportskom događaju rodila u Svetoj Nedjelji.

"Rally Show Santa Domenica ne samo što je ispunio očekivanja, već ih je i premašio. Ovo je jedno od najjačih sportskih natjecanja na ovim prostorima, a pogotovo u rally svijetu i uvijek će imati punu podršku Grada", kazao je, apeliravši na posjetitelje i sudionike da se drže sigurnosnih protokola.

Foto: Photo by Bruno Martins on Unsplash

"Za najveći dio nas rally je svakako kraljica autosportova, te zasigurno najteža, najzahtjevnija, najkompleksnija, ali ujedno i najopasnija disciplina autosporta. Stoga je nama koji sudjelujemo u organizaciji tog velikog projekta sigurnost svih sudionika zadatak od najvećeg prioriteta", istaknuo je direktor Rally Showa Santa Domenica Daut Damarija.

Objasnio je kako je koncepcija natjecanja slična kao i lani, s malim izmjenama - ove godine imaju kružni brzinac i atraktivnu poziciju za doskok. 

Predstavnik Turističke zajednice Grada Svete Nedelje Ivan Prgomet naglasio je kako je Rally Show Santa Domenica najjači i najposjećeniji događaj u Svetoj Nedelji. Pohvalio se da su organizacijom tog eventa, kao i svake godine, svi smještajni kapaciteti u gradu popunjeni.

Stjepan Kožić Pametna sela 'Život na selu može i mora biti privlačan, a naša županija to dokazuje'