Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Ličko-senjska županija

Županija poduzetnicima daje bespovratno do 10.000 kn

Lika
Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija
Županija će dodijeliti potpore za troškove koji nisu prihvatljivi za sufinanciranje fondovima EU, naknade konzultantima, izradu poslovnih planova i studije izvedivosti, studije utjecaja na okoliš te izradu tehničko-projektne dokumentacije

Ličko-senjska županija, odnosno njen Upravni odjel za gospodarstvo, uputio je javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za sufinanciranje i kandidiranje projekata EU u ovoj godini, zahtjev za nepovratne financijske potpore mogu podnijeti poduzetnici koji posluju i imaju sjedište na području županije.

NP Plitvička jezera plitvička jezera Pušten u probni rad mobilni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Pravo prvenstva imaju poduzetnici kojima je prerađivačka djelatnost osnovna.

Županija će dodijeliti potpore za financiranje troškova koji nisu prihvatljivi za sufinanciranje fondovima EU, dakle troškove za naknade konzultantima, troškove izrade poslovnih planova i studije izvedivosti, studije utjecaja na okoliš te troškove izrade tehničko-projektne dokumentacije.

Najviši iznos potpore po korisniku je deset tisuća kuna, a da bi ga korisnik dobio mora ispuniti nekoliko uvjeta: projekt za koji se potpora traži realizirat će se na području Ličko-senjske županije, podnositelj ne koristiti druge izvore financiranja za istu namjenu, račun za izvršene usluge izdan je u 2017. i 2018.

sklopljen dogovor Edukativne radionice za moguće minske opasnosti

Korisnici potpora su trgovačka društva, obrti te profitne ustanove sa sjedištem u Županiji u stopostotnom privatnom vlasništvu, te imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme, uključujući vlasnika.

Potpore se dodjeljuju do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31. prosinca ove godine, navodi se u Javnom pozivu Ličko-senjske županije.

informativni štand Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Gospiću