Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Dan grada Garešnice

Priznanja, Sportske igre mladih, Dani otvorenih vrata udruga

Foto: GAREŠNICA
Mladi će se sportaši i udruge posjetiteljima predstaviti u četvrtak u Garešnici

Kulturno-zabavni i sportski događaji započeti prošli tjedan u povodu Dana grada Garešnice i Dana garešničke Župe Pohoda Blažene Djevice Marije, nebeske zaštitnice grada, protegnut će se sve do sredine lipnja. 

Na sam Dan grada, kod spomenika hrvatskim braniteljima položeni su vijenci nakon čega je u 11 sati odslužena misa u župnoj 
crkvi. Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je u Hrvatskom domu, na kojoj su podijeljena gradska priznanja zaslužnim pojedincima te zahvalnice najboljim učenicima  osnovnih škola Garešnica i Trnovitički Popovac te Srednje škole Augusta Šenoe.

Rezultati natječaja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Garešnički vrtić “Maslačak” na natječaju dobio 247.500 kuna

Proslava Dana grada – u kojem su rođeni znameniti Garešničani, znanstvenik NASA-e, rukovoditelj projekta i jedan od direktora američkog svemirskog programa Apollo kojem je bio cilj osvajanje Mjeseca Milojko Mike Vucelić i pjevač Ivo Robić – započela je u petak koncertom zagrebačkog Folklornog ansambla dr. Ivan Ivančan.

U nastavku pučkih svečanosti u gradu slijede još Sportske igre mladih koje će se održati u četvrtak kada u poduzetničkom inkubatoru započinju i dvodnevni Dani otvorenih vrata garešničkih udruga. Međunarodni šahovski turnir “Garešnica Open” zakazan je za 18. i 19. lipnja u sportskoj dvorani osnovne škole.