Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Crveni križ Vinkovci

Priznanja za 251 darovatelja krvi s područja Vinkovaca

U ovoj godini plan darivanja krvi ponovno premašen
Foto: Vinkovci

Povodom obilježavanja Dana dragovoljnih darovatelja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci upriličilo je svečanost dodjele priznanja višestrukim darivateljima na kojoj je rečeno da je i ove godine plan darivanja krvi ponovno premašen.

Naime, za 2023. godinu bilo je planirano u akcijama darivanja krvi koje organizira GDCK Vinkovci prikupiti 1920 doza, a do 21. listopada već su darovane 2194 doze.

Priznanja za 2023. godinu primio je 251 dragovoljni darivatelj i darivateljica krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

– Imamo priliku prisjetiti se koliko je važan čin darivanja krvi za cijelu našu zajednicu i koliko ovi ljudi pokazuju kako žele pomoći svima onima koji su u potrebi – rekao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić. 

Naša razvojna agencija VIA dobila je zadatak da i dalje radi na školskim objektima kako bi ih pokušali učiniti što manje ovisnima o velikim režijskim troškovima, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić Projekt Sunčana strana grada Solarima na krovu osnovne škole na struji će se uštjeti do 95 posto I ove godine festival je izazvao velik interes proizvođača iz Slavonije, ali i šire 5. Festival šunke, vina, rakije i kulena Dodijeljene nagrade najboljim proizvođačima rakije i vina SVAKA nagrada je važna jer definira što smo napravili, kaže predsjednica Blanka Žakula Kulturni centar Gatalinka Prvi na Festivalu dječjeg folklora Hrvatske