Izbornik
Naslovnica Gradovi Supetar
Iz Supetra uputili primjedbe Jadroliniji

Produljite ljetni vozni red trajektima, zima na otoku traje duže nego u Sibiru

Trajekt Marjan
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Iz Supetra su se požalili i duljinu vožnje, udaljene vezove, a predlažu i besplatnu kartu za djecu s teškoćama u razvoju i dobrovoljnim darivateljima krvi

Temeljem sastanka održanog u Splitu s predstavnicima Jadrolinije, Grad Supetar dostavio je svoje primjedbe i prijedloge na koje bi točno načine državni brodar mogao poboljšati svoje djelovanje u korist otočana i turista koji posjećuju Supetar.

Iz Supetra traže produljenje turističke sezone, odnosno traže da se ljetni vozni red produlji do 31. listopada smatrajući da će to pomoći produljenju sezone na otocima budući da svi hoteli rade do kraja listopada.

- Ovako ispada da svake godine zima na otocima traje duže nego u Sibiru - napominju u Gradu.

Osim toga, iz Supetra ističu kako u voznom redu Jadrolinije stoji da vožnja od Supetra do Splita ili obrnuto traje 50 minuta što, tvrde u Gradu, nije istina, pogotovo povratak iz Splita kada putovanje ne traje nikada kraće od sat vremena.

- Ovo je posebno važno za naše stanovnike otoka Brača koji rade u Splitu ili drugdje na kopnu pa im svaka minuta koju manje provedu na putovanju znači mnogo - stoji u priopćenju. Jedan od prigovora odnosi se i na pristanak i polazak trajekta s udaljenih vezova pa iz Grada traže da se određeni trajekti premjeste što bliže centru Splita.

Iz Grade predlažu i besplatan prijevoza za djecu s teškoćama u razvoju koja odlaze na terapije na kopnu osobito stoga što im država nije omogućila terapiju na otoku. Besplatan kartu traže i za darivatelje, koji su dali krv vise od 36 puta (muškarci) i 25 puta (žene), jer je to i povlastica koju svakodnevno koriste u javnim gradskim prijevozima svih velikih gradova i to neograničeno.

 

 

.