Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
na području prigradskih naselja

Proglašena prirodna nepogoda zbog tuče

Foto: Grad Koprivnica
Oštećene su poljoprivredne kulture i uništavani plodovi u vinogradima, dugogodišnjim nasadima i povrtnim kulturama, a sve je prouzročilo znatnu materijalnu štetu poljoprivrednim proizvođačima

Elementarna nepogoda proglašena je zbog tuče i obilne kiše koja je pogodila prigradska naselja u Koprivnici pa su gradske vlasti pozvale poljoprivrednike da prijave štetu kako bi mogli dobiti naknadu. “Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika da prijave štetu nastalu zbog prirodne nepogode tuče, koja je nastala na području grada Koprivnice. Prijave će se zaprimati zaključno sa srijedom 24. lipnja”, navode u Gradskoj upravi.

Odlična vijest za brojne rekreativce i sportaše U Crnoj gori gradit će se nova šumska trim-staza sa spravama za vježbanje

Početkom lipnja dio Koprivnice, a posebno naselja Reka, Jagnjedovec i Starigrad, bio je zahvaćen olujnim nevremenom, odnosno tučom. Oštećene su poljoprivredne kulture i uništavani plodovi u vinogradima, dugogodišnjim nasadima i povrtnim kulturama, a sve je prouzročilo znatnu materijalnu štetu poljoprivrednim proizvođačima. Obrazac za prijavu štete od prirodne nepogode može se preuzeti na web-stranici Grada ili osobno u prostorijama Grada na Zrinskom trgu, soba 20, II. kat, svaki radni dan od 8 do 14 sati, tumače u Gradskoj upravi. Ispunjeni i potpisani obrazac s preslikom IBAN žiro ili tekućeg računa potrebno je dostaviti e-mailom ili osobno predati.

RASPISANI NATJEČAJI ZA RADOVE NA AGLOMERACIJI Najveća koprivnička investicija u komunalnu infrastrukturu

Veliko grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom koje je 3. lipnja pogodilo Koprivnicu i prigradska naselja najviše je štete prouzročilo poljoprivrednicima. Na teren su tog dana odmah izašle ekipe gradskog komunalnog i prometnog redarstva te dobrovoljnih vatrogasnih društava kako bi u što kraćem roku osposobile prometnice uklanjanjem nanesene zemlje, lišća i leda s kolnika. Na prijedlog gradonačelnika Koprivnice župan je 16. lipnja proglasio prirodnu nepogodu od tuče na području grada Koprivnice.