Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Odlična vijest za brojne rekreativce i sportaše

U Crnoj gori gradit će se nova šumska trim-staza sa spravama za vježbanje

Foto: Grad Koprivnica
Iz gradske uprave navode kako bi koprivnička rekreacijska zona u Crnoj gori uskoro mogla, nakon 25 godina od posljednje obnove, dobiti potpuno novo lice

Odlična vijest za brojne rekreativce, ali i sportaše iz Koprivnice i okolice: gradske vlasti odlučile su urediti novu trim-stazu s napravama za vježbanje u šumi Crna gora u zapadnom dijelu grada.

TURISTIČKA ZAJEDNICA Odgađaju se Podravski motivi u lipnju

Čeka se prijava na natječaj

Iz gradske uprave to potvrđuju i navode da bi koprivnička rekreacijska zona, odnosno popularna trim-staza u Crnoj gori, mogla uskoro, nakon 25 godina od posljednje obnove, dobiti potpuno novo lice. Vjerojatno ove ili najkasnije početkom iduće godine.

Grad Koprivnica odlučio je napraviti projektnu dokumentaciju za novu trim-stazu, pri čemu su naručeni glavni projekt i geodetska snimanja terena. Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić ističe da Grad želi prijaviti taj projekt na natječaj iz regionalnog razvoja vezan za gradnju poučnih staza Ministarstva poljoprivrede.
Za takav projekt može se dobiti do 100.000 eura, odnosno oko 750.000 kuna nepovratnih sredstava. Već su stupili u kontakt s Hrvatskim šumama i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, u čijoj je mjerodavnosti šumsko područje Crna gora kod Koprivnice.

Koprivnica Uskoro novo igralište u Podravskom suncu

Ideja je uz obnavljanje i postavljanje novih naprava na trim-stazi izraditi i poučnu stazu za osnovnoškolce s područja grada Koprivnice.

- Ne uspijemo li dobiti sredstva iz projekta ruralnog razvoja, imat ćemo spremnu dokumentaciju, troškovnike, geodetske izmjere kako bismo samostalno mogli obaviti cijeli projekt. Vjerujem da će se u gradskom proračunu osigurati sredstva, a ne uspijemo li ove godine povući novac iz europskih fondova, onda ćemo početkom sljedeće samostalno ići u projekt uređenja trim-staze - otkriva Tomislav Golubić.

U Gradskoj upravi ističu i da su kontaktirali s proizvođačem, odnosno izvođačem s područja Koprivnice koji je može dostaviti certificirane naprave za tu vrstu rekreacije.

Komunalno glasilo Na adrese građana stigao novi Zvonček

Dogovor o spravama

Nakon završene izrade svih potrebnih naprava za vježbanje, Grad će u projekt uključiti sve zainteresirane sportske udruge i s njima utvrditi gdje, na koji način i za koju vrstu treninga ih postaviti radi što kvalitetnijeg vježbanja.