Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Prigodna svečanost u Domu mladih

Proglašeni najbolji sportaši i sportski klubovi u Koprivnici

Foto: Koprivnica
Za najuspješniju sportašicu u 2022. proglašena je Antonia Lončarić iz Hrvačkog kluba "Podravka", a najuspješnijeg sportaša Mihael Šestak iz Ronilačkog kluba "Šoderica"

Najuspješniji sportaši i ekipe dobili su prigodne nagrade na prošlotjednoj svečanosti u Koprivnici. U sastavu Zajednice sportskih udruga Grada djeluju 73 sportska kluba koji imaju registriranih oko 4600 sportašica i sportaša. Čestitke nagrađenima i nominiranima uputio je gradončelnik Mišel Jakšić naglasivši da Grad njihove rezultate prati kroz ulaganja u infrastrukturu.

Za najuspješniju sportašicu u 2022. proglašena je Antonia Lončarić iz Hrvačkog kluba "Podravka", a najuspješnijeg sportaša Mihael Šestak iz Ronilačkog kluba "Šoderica". Najuspješniji sportski par je Twirling par seniorke Twirling kluba "Koprivnica", najuspješnija ženska sportska ekipa je Seniorska ekipa Twirling kluba "Koprivnica", a najuspješnija muška sportska ekipa je Seniorska ekipa – pištolj Streljačkog športskog kluba "Podravka".

U kategoriji za Iznimno sportsko postignuće u 2022. nagrađeni su Josip Benko iz Hrvačkog kluba "Podravka", Luka Jambreuš iz Streljačkog športskog kluba "Podravka", Ivan Lončarić iz Hrvačkog kluba "Podravka", Dora Lovrinović iz Atletskog kluba "Koprivnica", Tija Požgaj iz Atletskog kluba "Koprivnica" i Stanko Šafar iz Auto i karting kluba "Podravina".

Najuspješnijom sportašicom s invaliditetom proglašena je Iva Šola iz Športske udruge slijepih "Podravina", a najuspješnijim sportašem s invaliditetom proglašen je Ivica Ferenčić također iz te udruge. Najuspješnija sportska ekipa s invaliditetom je kuglačka ekipa Športske udruge slijepih "Podravina".

U kategoriji najuspješnije perspektivne sportašice proglašena je Dorotea Vencl iz Boks kluba "David", dok je za najuspješnijeg perspektivnog sportaša proglašen Leon Zelenko iz Karting kluba "Koprivnica".

Najuspješnija perspektivna sportska štafeta u 2022. godini je štafeta mlađih kadetkinja i mlađih kadeta mješovito Atletskog kluba "Koprivnica", najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je ekipa kadetkinja U-16 Rukometnog kluba "Podravka", dok je najuspješnija perspektivna muška sportska ekipa juniorska ekipa u plivanju perajama Ronilačkog kluba "Šoderica".

Priznanje za iznimno postignuće u školskom sportu u 2022. dobila je Gimnazija "Fran Galović", dok je Ivan Pal dobitnik nagrade za zaslužnog sportskog djelatnika.

KOPRIVNICA Teška mehanizacija danas stiže u devet koprivničkih ulica Radovi će trajati četiri mjeseca U proljeće gradnja rotora na južnom ulazu u grad Koprivnicu KOPRIVNICA Grad na javnoj dražbi prodao 12 gradilišta za čak 516.000 eura