Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Učenici osnovne škole u Koprivnici

Programi za izvrsne učenike petih i šestih razreda

Foto: Grad Koprivnica
U sklopu projekta bit će nabavljene pametne ploče i laptopi te će se identificirati izvrsni učenici petih i šestih razreda osnovnih škola u Koprivnici i Mađarskoj, za koje će se razvijati programi unutar šest područja izvrsnosti

Za uspostavljanje pet centara izvrsnosti u osnovnim školama u prekograničnom području Hrvatske i Mađarske, dva grada i škola dobili su ukupno 238.000 eura europskog novca, odnosno oko 1,8 milijuna kuna. Projekt je nazvan Knowledge well, a glavni korisnik, Grad Koprivnica, dobit će više od 95.000 eura. Partneri su mu mađarski grad Heviz (73.000) i osnovna škola u Pečuhu kojoj ide 70.000 eura. Projekt bi trebao započeti početkom svibnja i trajati do kraja iduće godine.

Procvat stanogradnje u Koprivnici Počinje gradnja novih POS-ovih kuća na lokaciji Cvjetna

- Glavni cilj projekta je uspostaviti pet adekvatno opremljenih i kompetentnih centara izvrsnosti u partnerskom prekograničnom području Mađarska-Hrvatska, čime će se stvoriti uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa u osnovnim školama u Koprivnici, koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde - navode u gradskoj upravi.

Posebni ciljevi projekta su stjecanje novog teoretskog i praktičnog znanja za učitelje putem stručnih edukacija i korištenjem novih tehnologija, poticanje i razvoj potencijala izvrsnih učenika kroz individualne i zajedničke prekogranične radionice te povećanje kvalitete rada s izvrsnim učenicima primjenom suvremenih obrazovnih tehnologija. U sklopu projekta bit će nabavljene pametne ploče i laptopi te će se identificirati izvrsni učenici petih i šestih razreda osnovnih škola u Koprivnici i Mađarskoj, za koje će se razvijati programi unutar šest područja izvrsnosti.

Dodijeljene godišnje nagrade “Zlatni vol” Nina Verčević i Mario Carek najvolonteri

- Organizirat će se i zajednički trodnevni kampovi za izvrsne učenike koji će biti više usmjereni na praktičan rad u različitim poljima izvrsnosti i upotrebu tehnologije i edukativnih materijala - kažu u gradskoj upravi.