Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar 47 pregleda
Predstavljanje 11. kolovoza

Projekt Volonterska šuma Udruge Eko-Zadar vrijedan je 760 tisuća kuna

Obrovac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Cilj projekta je povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije kao što su gradovi Obrovac i Benkovac te općine Novigrad, Posedarje i Poličnik

Udruga "Eko-Zadar" predstavit će projekt "Volonterska šuma - Umrežavanje i podrška organizatorima volontiranja za održivi razvoj volonterstva", kojim se želi povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije, a vrijedan je gotovo 760.000 kuna, priopćeno je u utorak. 

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja "Eko-Zadar", najavila je da će projekt biti predstavljen 11. kolovoza u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar. Projekt vrijedan gotovo 760 tisuća kuna u potpunosti financira EU iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projektom se želi ojačati kapaciteti organizatora volontiranja kako bi se provodili održivi volonterski programi te osnažio doprinos volonterstva u provođenju aktivnosti za društveni i ekonomski rast i participativan model razvoja, rečeno je.

"Kroz projekt će se pripremiti i provesti program školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u suradnji lokalnih OCD-a i Srednje škole Obrovac te njihovo uključivanje u školski kurikulum, organizirati i provesti edukacije 'Menadžment volontera', Festival volonterstva te provesti brojne aktivnosti promocije volonterstva među ciljanim skupinama i javnosti", priopćeno je.

Udruga je istaknula da je cilj projekta povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije kao što su gradovi Obrovac i Benkovac te općine Novigrad, Posedarje i Poličnik. 

Uz nositelja projekta udrugu "Eko-Zadar", kao partneri sudjeluju Srednja škola Obrovac, Udruga socijalnih radnika Zadar – Volonterski centar Zadar, Ekološka udruga Zrmanja i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA. Financiran je u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.