Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
GAREŠNICA

Projekt Zeleni vrtovi Poilovlja privodi se kraju

Foto: GAREŠNICA
Obnovljena je zgrada starog kina u centru Garešnice, uređuju se poučna staza i informativni punktovi

Dugotrajni i složeni radovi na uređenju zgrade starog kina u centru Garešnice bliže se kraju, a zgrada je već sad dobila suvremen, moderan izgled koji je dao novu vizuru najužem gradskom središtu. Ta je zgrada preuređena u okviru projekta Zeleni vrtovi Poilovlja, a funkcionirat će kao Centar za posjetitelje u koji će dolaziti turisti prilikom posjeta Garešnici radi razgledavanja prirodnih ljepota područja uz rijeku Ilovu koje je bogato raznolikim biljnim i životinjskim svijetom.

Kako doznajemo, privodi se kraju i uređenje 12 kilometara duge poučne staze koja će ići trasom stare pruge od Garešnice prema Kaniškoj Ivi i dalje prema Velikom Vukovju. Na tematskoj stazi „Poilovlje“ nalazit će se informativne ploče, karte Poilovlja, klupe s koševima i ulazno-izlazni portali s brojačem posjetitelja.

Istodobno, radi se i na postavljanju informativno-edukativnih punktova u Hrastovcu i Kaniškoj Ivi koji će biti opremljeni i dječjim igralištima. Svrha projekta Zeleni vrtovi Poilovlja jest povećati turističku atraktivnost i privlačnost  Poilovlja, a provodi se u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije i Turističkom zajednicom Sjeverna Moslavina te sufinancira sredstvima Europske unije.

Preostaje još staviti u funkciju plovni put rijekom Ilovom od Tomašice i dalje nizvodno prema Garešnici i Kaniškoj Ivi. Ukupna vrijednost  projekta iznosi 21,6 milijuna kuna.