Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Što se radilo u Općini?

'Projekti su se nizali jedan za drugim i sad vidimo koliko se trud isplatio'

1/2
Foto: Općina Brdovec
– Posebno smo ponosni na projekt obnove područne škole u Laduču i prenamijene dijela prostora u dječji vrtić što će imati dvostruke učinke –

– Ova godina je na području cijele Općine protekla radno i zadovoljni smo jer možemo zaključiti da je proteklih 12 mjeseci bilo izuzetno uspješno. Projekti su se nizali jedan za drugim, a sad kad smo na kraju godine zaista vidimo kako se trud isplatio jer smo skoro sve što smo započeli i dovršili – kazuje načelnik Brdovca Alen Prelec te odmah nadodaje kako je broj projekata koji su pokrenuti toliko velik da ih je teško sve pobrojati, zbog čega će, kako kaže, spomenuti samo one ključne.

Općina Brdovec Projekt Ride & Bike Vožnja bicikla i konjičko jahanje ključni turistički projekti Brdovca

Među njima treba izdvojiti izgradnju reciklažnog dvorišta u Ključu Brdovečkom koji će lokalcima osigurati čišći okoliš, zatim projekt razvoja turizma koji je otkrio koliko potencijala s te strane leži u Općini, a sanirano je i veliko klizište u Vukovom selu koje je bilo dugogodišnji problem. Isto tako započeli su radovi na Beluhanovoj i Anićevoj ulici koje su među najprometnijim u Brdovcu, a što će u konačnici rezultirati i boljom prometnom povezanošću sa Zaprešićem i Zagrebom.

– Posebno smo ponosni na projekt obnove područne škole u Laduču i prenamijene dijela prostora u dječji vrtić što će imati dvostruke učinke. S jedne strane, škola će opstati, a s druge strane povećavamo vrtićki kapacitet što nam je bilo prijeko potrebno. Moram napomenuti i kako smo ove godine povećali naknadu za sufinanciranje vrtića – govori načelnik Prelec te dodaje kako je Općina uspješno proslavila i 25 godina rada.

Općina Brdovec Pronatalitetni program u Općini Brdovec Područna škola u Laduču nakon obnove postaje škola i vrtić istodobno

U sklopu obilježavanja jubilarke organizirali su izlet zajedno s Udrugom umirovljenika na Plitvička jezera, asfaltirali preko 10 tisuća metara četvornih različitih cesta, a baš kao i lanjskih i ove su godine dodijeljene učeničke i studentske stipendije.

– Na kraju želim svim sumještanima blagoslovljen Božić i uspješnu novu 2019. godinu – čestitao je Prelec.