Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
MUĐUSOBNA SURADNJA

Projektom 'Lily' u Sisku obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

1/21
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
U sklopu programa prikazan je dramski program „Progovori“ policijskih službenica uz nastup Interventne policije PU sisačko-moslavačke te video spot glazbenika Marina Ivanovića Stoke koji je svoju pjesmu "Lily“ posvetio svim ženama žrtvama nasilja

Prigodnim programom projekta 'Lily'  Ministarstva unutarnjih poslova u Domu kulture Kristalna kocka vedrine „Kazalište 21" u Sisku obilježen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Partneri na projektu su Grad Sisak, Županijski tim Sisačko-moslavačke županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i Centar za žene Adela iz Siska, navodi PU sisačko-moslovačka. 

ERASMUS+ Sisački učenici idu na praksu i Italiju i Španjolsku


Programu su prisustvovali, načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut, predsjednica Županijskog suda u Sisku Lucijana Vukelić, voditeljica Savjetovališta za djecu Gradskog društva Crvenog križa Sisak Irena Barišić Milunić, voditeljica Službe prevencije Ureda glavnog ravnatelja policije Sandra Veber te brojni uzvanici i predstavnici nadležnih institucija.

1/21 Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL


U sklopu programa prikazan je dramski program „Progovori“ policijskih službenica uz nastup Interventne policije PU sisačko-moslavačke te video spot glazbenika Marina Ivanovića Stoke koji je svoju pjesmu "Lily“ posvetio svim ženama žrtvama nasilja.

Nasilje nad ženama duboko je ukorijenjeno u svim društvenim strukturama i predstavlja jedan od najčešćih oblika kršenja ljudskih prava u cijelome svijetu pa tako i u Republici Hrvatskoj.

SISAK Pad vodostaja rijeke Save

Prisutnima se obratila predsjednica Županijskog suda u Sisku Lucijana Vukelić koja je izjavila kako samo međusobnom suradnjom i zajedničkim naporima možemo iskorijeniti nasilje i učiniti naše društvo boljim. Voditeljica Savjetovališta za djecu Gradskog društva Crvenog križa Sisak Irena Barišić Milunić obratila se nazočnima i izjavila kako unazad nekoliko godina surađuje s Policijskom upravom sisačkom moslavačkom u sprečavanju svih vrsta nasilja, pa i nasilja nad ženama te se nada i budućoj uspješnoj suradnji.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Upravo stoga, policija kontinuirano radi na podizanju standarda u poduzimanju mjera i radnji u sprečavanju nasilja između bliskih osoba, osobito nasilja nad ženama. Osim preventivnih mjera, policija poseže i za represivnim mehanizmima sadržanih u nacionalnom i međunarodnom zakonodavstvu.

SISAK Otvorena izložba 'Moslavačko vinogorje - višestoljetna tradicija vinogradarstva'

- O nasilju ne smijemo šutjeti te svi zajedno trebamo davati svoj doprinos i to je jedini način da budućim generacijama koje dolaze osiguramo i ponudimo pozitivne društvene vrijednosti i stilove života - izjavio je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut i naglasio da je posljednjih godina hrvatska policija, zajedno s drugim službama učinila mnogo na prepoznavanju, otkrivanju i procesuiranju različitih oblika nasilja, navodi PU sisačko-moslovačka.