Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Opremanje tri dnevna boravka i nove kuhinje u područnom objektu Stribor

Projektom "Zajedno za bolje sutra" do boljih uvjeta za djecu

storyeditor/2024-06-07/Ugovor_2.JPG
1/2
Foto: Grad Vinkovci PREUZIMANJE ugovora o dogradnji vrtića obavljeno je na svečanosti u Mostaru
Rezultat je to suradnje Dječjeg vrtića Vinkovci i Grada Livna na zajedničkom međunarodnom projektu ukupne vrijednosti 299.520 eura

Prema najavama gradskih vlasti vinkovački dječji vrtić Stribor dobit će novu kuhinju i novu vrtićku opremu za tri dnevna boravka, dok su vrtiću Pčelice iz Livna namijenjena sredstva koja će iskoristiti za zaštitu infrastrukture samog objekta i stvaranje sigurnijeg prostora za dječju igru.

Zajednički projekt

Rezultati su ovo suradnje Dječjeg vrtića Vinkovci i Grada Livna na zajedničkom međunarodnom projektu pod nazivom "Zajedno za bolje sutra" ukupne vrijednosti 299.520 eura. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske projekt sufinancira s­­a 102.700 eura.

Ugovor je na svečanosti u Mostaru, na kojoj je u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine dodijeljeno 88 ugovora ukupne vrijednosti 4,2 milijuna eura, preuzela zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Vinkovci Ljubica Jukić. Ravnateljica je tom prigodom objasnila da će se navedenim projektom stvoriti preduvjeti za zaštitu djece i infrastrukture vrtića Pčelice u Livnu, i to uređenjem korita potoka Brina koji protječe neposredno uz sam objekt i za vrijeme obilnijih padalina poplavi dvorište i prostorije vrtića. U isto vrijeme Dječji vrtić Vinkovci će projektom poboljšati uvjete i osigurati adekvatan i siguran prostor za dječje druženje i igru opremanjem tri dnevna boravka i nove kuhinje u područnom objektu Stribor.

PREUZIMANJE ugovora o dogradnji vrtića obavljeno je na svečanosti u Mostaru
Foto: Grad Vinkovci PREUZIMANJE ugovora o dogradnji vrtića obavljeno je na svečanosti u Mostaru

– Dječji vrtić Vinkovci energetski je obnovljen 2019. godine. Tom energetskom obnovom obuhvaćena je izrada nove ovojnice vrtića uz izmjenu vanjske stolarije i sustava grijanja. No unutrašnjost je dotrajala, posljednja rekonstrukcija i adaptacija unutarnjeg dijela datira još iz 90-ih godina te je vrijeme da unutarnjim uređenjem ovaj objekt zaokružimo u funkcionalnu cjelinu koja će djeci pružiti maksimalnu kvalitetu boravka. Realizacijom ovoga projekta stvorit će se kvalitetniji i bolji uvjeti za djecu i zaposlenike – rekla je Jukić.

Slični primjeri

Iz Grada Vinkovaca podsjećaju kako projekt "Zajedno za bolje sutra" nije jedini na kojem Vinkovci surađuju s partnerima iz susjedne BiH i za koji su ovom prigodom dodijeljena sredstva. Naime, ukupno 294.397 eura vrijedan je projekt poboljšanja javnih usluga lokalnom stanovništvu gradova Vinkovaca i Orašja pod nazivom "Zajedničkim snagama za kvalitetnije življenje", a MRRFEU sufinancira ga sa 134.487 eura. Grad Vinkovci će ovim projektom sufinancirati već započetu gradnju ceste u Ulici kneza Zdeslava u naselju Papuk, dok će Grad Orašje sagraditi sekundarnu vodovodnu mrežu dužine 1700 m u prigradskom naselju Oštra Luka i tako osigurati redovitu i pouzdanu opskrbu zdravstveno ispravnom vodom.

Ugovor o dogradnji dječjeg vrtića Stribor preuzela je voditeljica projekta Marina Hodak Domačinović iz Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA, istaknuvši kako je cilj ovakvih projekata gospodarska, socijalna i demografska revitalizacija te pružanje potpore stanovništvu pograničnog područja unapređenjem suradnje i zajedničkim stvaranjem dodatne vrijednosti.

storyeditor/2024-06-07/a_potpis_vatrogasci_foto_anita_zeko.jpg Potpisan ugovor Osniva se Županijski vatrogasni operativni centar storyeditor/2024-06-10/Vozilo_Odvodnja2.jpg Financijski leasing na pet godina Novo vozilo za samoborsku Odvodnju storyeditor/2024-06-07/zajedno.jpg Sufinanciranje projekta "Zajedno možemo sve" Za pomoćnike u nastavi gotovo 200.000 eura