Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Sufinanciranje projekta "Zajedno možemo sve"

Za pomoćnike u nastavi gotovo 200.000 eura

storyeditor/2024-06-07/zajedno.jpg
Foto: DNŽ BESPOVRATNIM SREDSTVIMA Županija osigurava 121 pomoćnika u nastavi u školama kojima je osnivač

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je u tvrđavi Kaštio u Stonu županu Nikoli Dobroslaviću ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta 'Zajedno možemo sve', vrijedan više od 198.000 eura bespovratnih sredstava osiguranih putem Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u financijskom razdoblju 2021.-2027.

– Projekt 'Zajedno možemo sve' provodimo već godinama i on se odnosi na financiranje pomoćnika u nastavi. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti veće od 850.000 eura kojim Županija osigurava 121 pomoćnika u nastavi u školama kojima je osnivač. Zahvalni smo ministru i Ministarstvu na odličnoj suradnji u ovom, ali i brojnim drugim projektima – rekao je župan Dobroslavić.

Ministar Šime Erlić pohvalio je rad Dubrovačko-neretvanske županije i istaknuo kako se upravo na ovom području pokazuje važnost europskih sredstava.

– U Dubrovačko-neretvanskoj županiji uistinu vidimo cijeli niz važnih projekata. Od Pelješkog mosta kao jedne perjanice prošlog financijskog razdoblja, preko brojnih ulaganja u lučku i cestovnu infrastrukturu, zdravstvo, kulturu, zaštićene dijelove prirode. Čestitam Županiji i vjerujem u nastavak dobrog rada – istaknuo je ministar Šime Erlić.

Uručenju ugovora nazočili su i načelnik Općine Ston Vedran Antunica, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić. 

 

Velika Gorica kroz Kurilovečku šetnicu dobiva novi parkovni prostor VELIKA GORICA Velika Gorica Kurilovečkom šetnicom dobiva novi parkovni prostor storyeditor/2024-06-03/PXL_051221_90986572.jpg Novi gradski pilot-projekt ispunio očekivanja Brođani će se autobusima još četiri godine voziti besplatno Podjela zahvalnica i plaketa i otvaranje izložbe u vinkovačkom Domu hrvatskih branitelja VINKOVCI Zahvalnice i plakete zaslužnima za realizaciju Doma hrvatskih branitelja