Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 3010 pregleda
Potpisan ugovor

Proširuju groblje za 250 mjesta da zadovolje potrebe za idućih 15 do 20 godina

groblje
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL/Ilustracija
Rok za izvođenje radova je 80 dana, a otvorenje proširenog dijela groblja očekuje se za stotinjak dana, nakon tehničkog pregleda i ishođenja uporabne dozvole

Potpisan je ugovor za proširenje groblja u naselju Fuškulin. S postojećih 190 grobnih mjesta, nakon proširenja groblje će imati dodatnih 250 mjesta. Radovi će se izvoditi na sjevernoj strani groblja, crkve i kapelice, na površini od oko 1.500 četvornih metara.

Ugovorom je definiran rok od 80 dana za izvođenje radova, a otvorenje proširenog dijela groblja očekuje se za stotinjak dana, nakon tehničkog pregleda i ishođenja uporabne dozvole. 

Investicija je vrijedna 1,1 milijun kuna, a nakon ove investicije potrebe Poreča i okolnih mjesta za grobnim mjestima bit će pokrivene za idućih 15 do 20 godina.

Na potpisivanju su sudjelovali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Usluge Poreč d.o.o. Milan Laković, predstavnik izvođača radova Vili Vivoda i  predsjednik Mjesnog odbora Ivan Damjanić.

- Broj stanovnika kako u Poreču tako i porečkim naseljima stalno raste, a slijedom toga porasle su i potrebe za gradnjom komunalne infrastrukture, a time i za proširenjem groblja. Na području MO Fuškulin posljednjih godina izgrađen je Društveni dom u kojem se upravo i nalazimo, dovršen je kolektor Mugeba-Fuškulin kao i gradnja vodovodnog ogranka od Fuškulina prema Jasenovici i kanalizacija u Mugebi - rekao je gradonačelnik i dodao kako slijedi obnova stare škole u Dračevcu koja će time postati dječji vrtić s jaslicama, a projekt je već i kandidiran na Mjeru 7.4.1 Ministarstva poljoprivrede za sufinanciranje od 80%, priopćili su iz Grada Poreča.