Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
TRG IVANA PAVLA II.

Proslava dana “kada se ftičeki ženiju”

Foto: Grad Zaprešić
Zaprešić je i unatoč pandemiji romantična destinacija za Valentinovo

Dio Trga Ivana Pavla II. u Zaprešiću postao je prošlog vikenda Trg zaljubljenih. Povod je, naravno, bilo Valentinovo. Brojni su građani zastali pokraj srca koje je poslužilo kao okvir za nastanak ljubavlju ispunjenih fotografija.

Stanovi, poslovni i javni korisnici na 12.039 adresa Ultrabrzi internet za 91 posto građana

– Za sam Dan zaljubljenih u Zaprešiću se kaže da je to dan kada se ftičeki ženiju pa su stoga glavni motiv zaljubljene ptičice. Inače, na taj se dan djecu slalo da bosa u obližnjem žbunju pronalaze crvene čizmice. No djeca su pronalazila kolače, slatkiše i voće, a vraćala su se crvenih nogu pa su im odrasli govorili da su te “crvene čizmice” darovi zime koja je još uvijek vladala – kažu u Gradu, u kojem su se pobrinuli da i ove godine zaljubljeni dođu na svoje, i da u ovo vrijeme pandemije i zatvaranja, romantične trenutke provedu u
romantičnoj šetnji za tu prigodu posebno uređenim Trgom.

Ni hladno vrijeme nije spriječilo građane i goste da se prošetaju trgom, držeći se za ruke.

– Nastavak je ovo na tradicionalno događanje Lampionovo koje je Zaprešić prijašnjih godina pretvaralo u najromantičniju destinaciju za Valentinovo – kažu u Gradu.

POMETAČ JAVNIH POVRŠINA Na Viru ima posla: općinsko poduzeće Čisti otok traži radnike

Mnogi građani dobro pamte let lampiona koji su obojili nebo iznad grada u povodu Valentinova. Suorganizator projekta “Prošetaj Trgom zaljubljenih” je radio ZFM. Valentinovo je bilo prilika i da se parovi koji slave 50 godina braka prisjete dana svog vjenčanja, razmijene uspomene i dadu mlađima pokoji savjet o tome kako toliko godina proživjeti s voljenom osobom.