Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Proslava 25. godina Općine

Proslavili uz utakmicu, gulaš i nagradu za najljepše mjesto

Općina Brdovec
Foto: Općina Brdovec
Dodijeljene su i povelje Općine Brdovec NK-u Vatrogasac, KUD-u Januševec, DVD-u Ključ i obrtu Fürnkranz

Lipanj je u Općini Brdovec bio u znaku proslave 25 godina postojanja. Dani Općine službeno su otvoreni još 25. svibnja na Međunarodni dan muzeja izložbom “Plovidba kroz Antiku“ u Muzeju Brdovec.

Najbolji gulaš odbora Harmica

–U gotovo mjesec dana imali smo mnoštvo događanja i iznimno veliki broj posjetitelja – kaže načelnik Općine Alen Prelec. Proslava 25. godina ipak je posebnija pa ju je Općina ove godine organizirala u Wedding resortu Corberona u Prigorju Brdovečkom, a nastupala je violončelistica Ana Rucner. Osim obavezne hrvatske himne izvela je i neke od svojih najpoznatijih obrada klasičnih, tradicionalnih i modernih skladbi poput dubrovačkog linđa, spleta pjesmama iz Sinja i zaleđa, slavonskog drmeša i Ode radosti, a na kraju je čak zapjevala i zaplesala u modernoj izvedbi pjesme “What a feeling”. Načelnik Prelec i predsjednik Općinskog vijeća Slavnović dodijelili su i posebna priznanja Općinskog vijeća – Povelju Općine Brdovec i to Nogometnom klubu Vatrogasac za 70 godina postojanja, KUD–u Januševec za 80 godina rada, DVD–u Ključ za njihov 90 jubilej te obrtu Fürnkranz kao primjeru uspješnih gospodarstvenika i poljoprivrednika na području Općine Brdovec. Centralni događaj Dana Općine zbio se 16. lipnja kada se održalo natjecanje ekipa mjesnih odbora u pripremanju gulaša. Na kraju, stručni ocjenjivački sud u sastavu Almo Čatlak, Branko Ognjenović i Kristina Frković odlučio je da je najbolji gulaš onaj mjesnog odbora Harmica. Program se nastavio šestim Danima folklora u organizaciji Kulturno–umjetničkog društva Januševec na kojima su sudjelovala društva iz zaprešićkog kraja, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Prvi put Brdovec je imao i fan zonu za gledanje utakmice svjetskog prvenstva između Hrvatske i Nigerije. – Odlučili smo našim mještanima prvi put omogućiti gledanje utakmice na otvorenom, u centru mjesta kako bismo potaknuli zajedništvo koje nam je prijeko potrebno. Mještani su samom idejom bili oduševljeni, a kada sam vidio broj posjetitelja i sve te kockaste dresove, znao sam da smo ostvarili nešto lijepo – kaže Prelec.

Nagrada mještanima Prudnica

Dodijeljene su i nagrade za najljepše uređeno mjesto u Općini Brdovec. Cilj je bio da se mještani međusobno udruže i zajedničkim snagama razmisle kako bi željeli da njihovo mjesto izgleda te daju prijedlog Mjesnom odboru.

Čini se kako su se najbolje složili mještani Prudnica jer su oni ove godine osvojili prvo mjesto za najljepše uređeno mjesto općine. Iza njih su na drugom mjestu bili Harmica i na trećem Ključ Brdovečki.

Mjesni odbori bili su i novčano nagrađeni kako bi nastavili odličan put uređenja mjesta. Zabavni dio programa bio je rezerviran za nastupe Siniše Žuneca i poznatog hrvatskog pjevača Joška Čagalja – Jole koji je trajao do ranojutarnjih sati.

Općina Brdovec Dan rijeke Save Prvi put u povijesti održan rafting na dijelu Save koji prolazi kroz Brdovec