Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Najavljena mogućnost štrajka

Prosvjedni skup radnika Liburnije: Direktorima sve, radnicima šipak!

Foto: Frane Šarić
Radnici su htjeli povećanje za deset posto na plaću od u prosjeku 4200 kuna, no gradonačelnik Branko Dukić je direktoru povećao plaću s 14.000 na preko 16.000 kuna

Na dan kada je sindikat zadarskog gradskog autobusnog prijevoznika Liburnije zatražio povećanje plaća za radnike od deset posto, zadarski gradonačelnik je povećao plaću direktoru Liburnije više od 2000, skoro 2500 kuna. Radnici su htjeli povećanje za deset posto na plaću od u prosjeku 4200 kuna.

Vatrogasci učili kako spašavati iz ruševina Vatrogasci učili kako spašavati iz ruševina

No, gradonačelnik Branko Dukić je direktoru povećao plaću s 14.000 na preko 16.000 kuna. Kakav odnos prema radnicima u Hrvatskoj? Direktorima sve, radnicima šipak. Rekao je ovo zadarski sindikalist SSSH Vedran Uranija na prosvjednom skupu radnika Liburnije na zadarskom autobusnom kolodvoru.

Najavljena je mogućnost štrajka, a za tvrdnju gradonačelnika da se ne može naći 2,7 milijuna kuna je rečeno da je neistinita. Vozač Mate Kevrić je rekao kako u zahtjevu za povećanjem mizernih plaća nije pomoglo ni to što među vozačima ima i više branitelja.