Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Sisak

Prvi grad u Hrvatskoj koji otkriva spomen ploču jednom domaćem rock bendu

Foto: Večernji list
Dijamanti u početnom sastavu (Joja, Joža, Zvona, Leo i Iva) definitivno su to zaslužili. Sisački Korzo i Dijamanti su neraskidiva veza i zaštitni znak našeg grada šezdesetak godina. Ovo je najmanje što smo mogli za njih učiniti, da stvarno postanu i ostanu vječni - kazuje sisački glazbenik Miro Dimić

Ispred zgrade u Ulici Stjepana i Antuna Radića 21, svečano će u subotu, 15. veljače, u 13 sati biti otkrivena spomen ploča u čast najstarije sisačke rock skupine „VIS DIJAMANTI“. Na toj adresi su prvu probu imali sisački glazbenici koji su se u grupu VIS Dijamanti okupili 15. veljače 1962. godine, puna dva mjeseca prije legendarnih The Rolling Stonesa.

Proglašeni najbolji sportaši grada u 2019. godini Nikolina Knežić i Karlo Kodrić sisački laureati

Ovim činom Sisak postaje prvi grad u Hrvatskoj koji na ovakav način iskazuje zahvalnost svojim rokerima.

- Dijamanti u početnom sastavu (Joja, Joža, Zvona, Leo i Iva) definitivno su to zaslužili. Legenda o Dijamantima živi vječno, prenosi se s generacije na generaciju. Sisački Korzo i Dijamanti su neraskidiva veza i zaštitni znak našeg grada šezdesetak godina. Ovo je najmanje što smo mogli za njih učiniti, da stvarno postanu i ostanu vječni - kazuje sisački glazbenik Miro Dimić, jedan od organizatora ove inicijative dodavši da je uz Joju i ekipu kroz Dijamante u njihovim petnaestak godina postojanja prošao veliki broj vrhunskih sisačkih glazbenika.

Polaznici Ratne škole u posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji Primio ih župan Polaznici Ratne škole u nastavnom posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji

- Nijedan klupski band bivše države nije imao ovakav izbor pjesama na svom repertoaru kao oni. Njihova snaga, energija i kvaliteta muziciranja bila je na svjetskoj razini. Podigli su ljestvicu kvalitete na vrlo visoku glazbenu razinu i stvarno su zvučali svjetski. Nije onda ni čudo što su tih godina Sisak obilazili raznorazni menadžeri iz Beograda i Zagreba koji su željeli odvesti nekoga od članova Dijamanata. Međutim ni jedan od njih nije ni pomišljao otići iz Siska. Sve ponude i slavu su podredili Sisku kojem su ostali do danas - napominje Miro Dimić istaknuvši da se njihova energija i ljubav prema rocku prenosi na mlade generacije Siščana sve do dan danas.