Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica

Prvi radovi na Aglomeraciji vrijednoj stotine milijuna kuna krajem ljeta

1/2
Foto: Grad Koprivnica
Nakon njegova završetka dobit ćemo 18 i pol kilometara rekonstruiranih vodovoda, 12 i pol kilometara nove vodovodne mreže te 86 kilometara nove kanalizacijske mreže, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž

Nakon što je polovicom prosinca prošle godine potpisan Ugovor o Aglomeraciji Koprivnica, projekt vrijedan 410 milijuna kuna (bez PDV-a), a koji pokriva područje Grada Koprivnice te općine Drnje, Đelekovec, Hlebine, Peteranec, Rasinja i Koprivnički Bregi, održan je radni sastanak predstavnika Gradske uprave, Koprivničkih voda i Komunalca s predstavnicima Hrvatskih voda.

Poticajne mjere Jakšić: Grad daje deset stipendija za deficitarne obrte

- Dinamika projekta ide prema planu. Nakon njegova završetka dobit ćemo 18 i pol kilometara rekonstruiranih vodovoda, 12 i pol kilometara nove vodovodne mreže te 86 kilometara nove kanalizacijske mreže - istaknula je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Napomenula je da je uvjerena da će ovaj projekt doprinijeti novoj kvaliteti života, kako u gradu Koprivnici i prigradskim naseljima, tako i životu građana u općinama oko Koprivnice koje su obuhvaćene Aglomeracijom.

- Objavljeni su tenderi za upravljanje, promidžbu i vidljivost, tender nadzora je u proceduri e-savjetovanja. Nakon završenih procedura slijedi odabir gospodarskih subjekata koji se jave na natječaj. U najboljem slučaju, prvi radovi mogli bi početi krajem ljeta - rekla je članica Uprave Koprivničkih voda Sandra Sinjeri.

Održanim radnim sastankom zadovoljan je bio zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

- Uspjeli smo proći sve otvorene točke, sve stavke koje su pred nama i u kontekstu snimke stanja, i u kontekstu onoga što nam predstoji, tako da vidimo ako postoje neki problemi da ih riješimo jer je i to uloga nas iz Hrvatskih voda, da budemo na usluzi građanima - rekao je Vukmirić.

Ovom Aglomeracijom, Koprivnica je stavljena u top prioritete, što znači da su Hrvatske vode najavile borbu da se projekt započne i završi u zadanom roku, zbog same vrijednosti i važnosti za ovaj kraj.

Gradska uprava objavila početak gradnje kapitalnih projekata U veljači novi vrtić, u ožujku školska sportska dvorana, a u listopadu novi trg

- Moram reći da sam od čelnika Grada dobio svu moguću potporu što se tiče javnih objava koje moraju proći kroz natječaj. Iskreno se nadam da bismo tijekom proljeća mogli imati gotov tender za građevinske radove što je i ključna stvar, nakon čega bi krajem ljeta mogli krenuti s prvim radovima - zaključio je Davor Vukmirić.

Aglomeracija Koprivnica pokazat će sposobnost i uspješnost Grada Koprivnice i Hrvatskih voda da realiziraju najveće i najvažnije projekte u Republici Hrvatskoj koji su dobili povjerenje i veliku većinu financijskih sredstava iz fondova EU.