Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Gradska uprava objavila početak gradnje kapitalnih projekata

U veljači novi vrtić, u ožujku školska sportska dvorana, a u listopadu novi trg

1/2
Foto: Robert Mihaljević
Ove godine u Koprivnici počinje realizacija kapitalnih investicija ukupno vrijednih oko 30 milijuna kuna

Prvo bi potkraj veljače trebala početi gradnja novog dječjeg vrtića u prigradskom naselju Starigradu, potom bi u ožujku počeli radovi na novoj sportskoj dvorani kod OŠ Đure Estera, a u listopadu bageri i kamioni stižu na glavni gradski trg.

Potpisani ugovori Stižu tri nova poduzetnika

Vrtić stiže u samo pet mjeseci

To su tri kapitalna koprivnička projekta ukupno teška oko 30 milijuna kuna koji će se početi realizirati ove godine. Gradska je uprava u planu javne nabave prošli tjedan objavila početak i rokove dovršetka pa je jasno da će Koprivnica ove godine doista biti veliko gradilište.

Javni natječaj za gradnju novog dječjeg vrtića vrijednog oko sedam milijuna kuna u naselju Starigradu već je raspisan. Planirani početak radova je potkraj veljače, a završetak najkasnije u kolovozu. Predviđeni rok za izvođenje svih radova je 150 kalendarskih dana. Vrtić bi se tako trebao izgraditi za samo pet mjeseci od uvođenja izvoditelja u posao jer će se izvoditi montažnim modularnim jedinicama, odnosno kontejnerskim blokovima.

Dječji vrtić predviđen je za smještaj 66 djece u prigradskom naselju Starigradu koje ima oko 2400 stanovnika, a kojem gravitiraju naselja Bakovčica, Draganovec, Jagnjedovec i Štaglinec s ukupno 1600 žitelja. Većina investicije pokriva se iz fondova Europske unije. Grad će uskoro krenuti i s nabavom opreme za dječji vrtić koja će stajati oko 780.000 kuna.

Nikad više objekata za predškolski odgoj Koprivnica i Zagreb imaju najviše dadilja za čuvanje djece u državi

Prema planu javne nabave, određeni su okvirni rokovi početka i završetka radova na obnovi središnjega koprivničkog trga za koji se izrađuju arhitektonski projekti. Za glavni i izvedbeni projekt gradska uprava planira izdvojiti otprilike milijun kuna, a trebali bi biti dovršeni najkasnije do srpnja ove godine. Izrađuje ga projektantska kuća NFO koja je pobijedila na natječaju za idejni prijedlog.

Ukupna vrijednost obnove središta procijenjena je na deset milijun kuna. U taj iznos ukalkulirani su troškovi uređenja samoga srca Koprivnice – Zrinskog trga i dijela Trga bana Josipa Jelačića ukupne površine 13.580 četvornih metara.

Početak radova predviđen je u listopadu ove godine, a završetak za otprilike devet mjeseci. Dakle, najkasnije do srpnja iduće godine. Ove godine za radove na Zrinskom trgu izdvojit će se oko 1,5 milijuna kuna. Ostatak se planira potrošiti do ljeta iduće godine.

Dvije nove učionice

Na koncu, ove godine u ožujku počinje i gradnja nove sportske dvorane na sadašnjem školskom igralištu Osnovne škole Đure Estera. Ukupno bi s PDV-om dvorana trebala stajati oko 12 milijuna kuna. Škola sada ima improviziranu dvoranu u kojoj će nakon izgradnje nove biti najmanje dvije nove učionice.

Godina za pamćenje koprivničkog “Velebita” Koprivničko kino lani imalo 10% više gledatelja unatoč manjem kapacitetu

U gradskoj upravi tumače da je riječ o polivalentnoj dvorani s popratnim prostorima i ukupno tri sportska terena: dva košarkaška i rukometnim koji može poslužiti za mali nogomet. Škola će pak zbog dvorane ostati bez najvećeg dijela sadašnjeg velikog vanjskog igrališta.