Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
slavonski brod

Prvi Street Food Festival od brojnih posjetitelja dobio veliki palac gore

Street food festival
Foto: Slavonski Brod
Povijesna slavonskobrodska Tvrđava proteklog je vikenda bila mjesto uživanja u fenomenalnoj hrani, odličnoj glazbi i vrhunskoj atmosferi

Slavonski je Brod proteklog vikenda bio prava hrvatska gastro oaza. Tri se dana na prostoru povijesne Tvrđave Brod održavao prvi slavonskobrodski Street Food Festival. Slastan kraj rujna u Slavonskom Brodu nije mogao biti bolji jer je Tvrđava Brod zbog Street Food Festivala postala nezaobilazno mjesto za sve gurmane, ljubitelje novih okusa i vrhunske glazbe.

Cijeli festival prošao je u duhu food truckova i prikolica, a posjetitelji su tijekom vikenda mogli kušati specijalitete poput vrhunskih burgera, pizze, pulled pork sendviča i azijske hrane.

Od burgera do azijskih okusa

Festival je predvodilo osam vrhunskih ugostitelja specijaliziranih za street food s dugogodišnjim iskustvom kuhanja na festivalima.

Kulinarsko umijeće tijekom festivala pokazala je vrhunska ekipa – Wok by Matija s okusima Azije, Ajuni Food Truck s daškom bliskoistočnih okusa, Sin ravnice sa svojom ponudom burgera, sendviča i suhomesnatih proizvoda od mesa crne slavonske svinje, Full Circle predvođen chefom Markom Palfijem, Škartoc ljubavi, Pizzeria Špizza, Bajzovi dvor te bistro Funk iz Zrenjanina.

Za glazbeni dio pobrinuli su se DJ Chiro, grupa Elemental, šareni 90's party, bend "Food Fighters" te DJ Phat Phillie.

Nedjelja, kao "obiteljski dan" festivala, bila je izvrsna prilika za uživanje u hrani, glazbi i sportu za sve uzraste. Posjetitelji su se mogli uključiti u natjecanje u bacanju trica i jedenju ljutih papričica, na kojem je pobjedu zasluženo odnijela 19-godišnja Vanesa Katalinić iz Oprisavaca. Pošlo joj je to za rukom u jakoj konkurenciji osmero natjecatelja među kojima su bila čak šestorica muškaraca. Natjecatelji su jeli ljute papričice po redoslijedu od najslabije do najjače, a pobjednik je bio onaj tko posljednji ostane za stolom.

– Prijavila sam se iz zabave. Kad sam pojela prvu papričicu već sam osjetila ljutinu, kod druge sam se pitala što mi je ovo trebalo, a onda sam odlučila da ne odustajem i da idem do samog kraja, pa što bude – ispričala je Vanesa.

Savršen ambijent

Okosnica bogatog cjelokupnog programa prvog Street Food Festivala svakako su zanimljivi okusi u kojima su građani i posjetitelji uživali tijekom vikenda.

Pobjedničko jelo prvog Street Food Festivala je BBQ vratina crne slavonske svinje Sina ravnice.

Povijesne zidine slavonskobrodske Tvrđave poslužile su kao savršen ambijent za događaj koji je, u samo dva dana, privukao iznenađujuće velik broj posjetitelja, pokazujući koliko su Brođani, ali i posjetitelji iz drugih dijelova Hrvatske, spremni prihvatiti novitete i uživati u suvremenoj gastronomiji.

Fenomenalna hrana, glazba i odlična atmosfera u Slavonskom Brodu pokazali su da prvi Street Food Festival od posjetitelja ima jedan veliki palac gore!

Centar za starije u Slavonskom Brodu Široki spektar usluga Uskoro novi, moderni centar za starije u Borovskoj storyeditor/2024-09-07/Skate_park.jpeg Nova vozna površina Proširen skate park u naselju Vijuš Gradu je dodijeljeno 78.240 eura za nabavu moderne opreme za mjerenje vremena za unutarnji gradski bazen Ugovor s ministarstvom Nova moderna mjerna oprema na gradskom bazenu