Izbornik
Naslovnica Gradovi
Učenici će u sedam dana napraviti vlastitu videoigru

Prvo tjelovježba, a onda stvaranje videoigara u ljetnom kampu za djecu

Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok će se nastava provoditi u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka
1/4
Foto: PODUZETNIčKI INKUBATOR PISMO
Učenici će u sedam dana napraviti vlastitu videoigru, steći nove prijatelje, ali i odlično se zabaviti u Novskoj, središtu hrvatske gaming industrije

Tijekom ovogodišnjih ljetnih praznika Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 u Novskoj ponovno otvara svoja vrata osnovnoškolcima željnima učenja o izradi videoigara. U srpnju i kolovozu provodit će se ljetni gaming kamp za djecu. Učenici će u sedam dana napraviti vlastitu videoigru, steći nove prijatelje, ali i odlično se zabaviti u Novskoj, glavnom gradu hrvatske gaming industrije.

– Prošle godine organizirali smo kamp i djeca su bila oduševljena, kao i roditelji. Naime, ako nisu otputovala s roditeljima, djeca često praznike provedu pred ekranima. Teško ćemo ih od ekrana odvojiti, ali mi to vrijeme želimo posvetiti učenju! Naš je kamp spojio učenje i videoigre, poručili su organizatori.

Roboti i slavonska hrana
Kamp će raditi u srpnju i kolovozu za djecu koja imaju dvije razine znanja, osnovnu i naprednu ako su ga već pohađala, a dostupna je nastava i na engleskom jeziku. Polaznici su učenici viših razreda osnovnih škola. Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok će se nastava provoditi u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka. Svaki će dan započeti jutarnjom tjelovježbom, nastaviti se nastavom koja traje četiri sata, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog su dana za polaznike pripremljene različite aktivnosti. Upoznat će se s vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučit će snimati, montirati i streamati sadržaje, u STEM laboratoriju Novsky učit će o microbitu i robotici. Bez računala i mobitela programirat će prirodu u izviđačkom kampu Dupin, a promatrat će i zvijezde iz gradskog parka. Tijekom boravka predviđen je i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.

– Jedinstven smo ljetni kamp. Svijet videoigara stvarniji je nego ikad prije, avanture u prirodi živopisnije, roboti i vrhunska tehnologija dostupni, slavonska hrana na dlanu, a nove zgode polaznika zagarantirane – uz poziv na prijavu djeci i roditeljima poručili su iz gaming inkubatora PISMO. Prvi će put ove godine i učenici iz Splitsko-dalmatinske županije sudjelovati na ovom kampu.

Mnoštvo suorganizatora
Uz Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, Razvojnu agenciju SIMORA i Sisačko-moslavačku županiju, potporu u organizaciji daje nekoliko ustanova: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ-a, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ-a, Razvojna agencija Grada Novske NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske.

SVEČANI MIMOHOD alkarske povorke u perivoju dvorca Schönbrunn u Beču privukao je tisuće posjetitelja, bila je to prilika za promicanje kulturne i povijesne znamenitosti Cetinske krajine, Splitsko-dalmatinske županije i cijele RH Sinjska alka u Beču: Cijeli svijet će vidjeti naše kulturno blago OSJEČKI ARHIV dobit će nov i primjeren prostor za čuvanje arhivske građe, a jedan je od osam arhiva koji će se financirati iz NPOO-a. Ministrica Obuljen Koržinek ocijenila je ovo povijesnim ulaganjem Grad Osijek darovao zemljište za gradnju nove zgrade Državnog arhiva ZA SVAKOG PONEŠTO Najmlađe će razveseliti Dan pripovijedanja i dječje predstave i animirani filmovi, one malo starije druženje uz stolni nogomet, badminton i društvene igre Radionice, paint & wine, predstave, koncerti... Za vikend start Ljeta u Samoboru i Festivala greblice u Rudama