Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 113 pregleda
turistička sezona

Pula bi u 2017. po prvi put mogla zabilježiti rekordnih 2 milijuna noćenja

turisti Pula
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Pula postaje sve prepoznatljiva 'city break' destinacija koja ne nudi samo sunce i more, već jedinstveni odmor u gradu u kojem se ima što vidjeti i doživjeti poručila je direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj

U prvih šest mjeseci ove godine u Puli je ostvareno čak 30 posto više dolazaka i 35 posto više noćenja turista u odnosu na isti period prošle godine te dosadašnji rezultati upućuju na još jednu rekordnu turističku sezonu.

"Usporedno s rastom brojki, iz godine u godinu povećavaju se i ulaganja u samu kvalitetu smještaja, a mi kao Grad s preko tisuću manifestacija godišnje, činimo sve kako bi privukli što veći broj posjetitelja u naš grad. Ovim rezultatima svakako doprinosi i činjenica da je Pula preko zračne luke danas povezana s velikim brojem europskih gradova. Želim se zahvaliti svim djelatnicima u turističkom sektoru bez čijeg angažmana ne bi imali ovako sjajne rezultate", kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić te dodao kako Pula postaje sve važnije turističko odredište na svjetskoj turističkoj karti, priopćili su iz Grada Pule.

Direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj navela je kako je Pulu u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo 109.157 turista koji su ostvarili 442.434 noćenja.

"Prema dolascima prednjače gosti iz Njemačke, Hrvatske, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Poljske i Nizozemske, a posebno je zamjetno povećanje domaćih gostiju za 11 posto u odnosu na lani. Pula postaje sve prepoznatljiva 'city break' destinacija koja ne nudi samo sunce i more, već jedinstveni odmor u gradu u kojem se ima što vidjeti i doživjeti", kazala je Cinkopan Korotaj.

Pulu je 2016. godine posjetilo 353 tisuće gostiju koji su ostvarili preko 1,8 milijuna noćenja te bi prema najava 2017. godina mogla biti godina u kojoj će Pula po prvi put zabilježiti rekordnu brojku od 2 milijuna noćenja.