Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 170 pregleda
Nova oprema

Pulska plaža sada ima novi lift za spuštanje osoba s invaliditetom u more

Oprema za osobe s invaliditetom u Puli
1/7
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Plaža na Valkanama će od početka sezone kupanja, odnosno 15. lipnja biti opremljena invalidskim kolicima za sunčanje i mobilnost na plaži koja se koriste uz pomoć pratioca te invalidskim kolicima za plažu za samostalno korištenje

- Grad Pula aktivno nastavlja s uređenjem i obogaćivanjem plaža s novim sadržajima posebno namijenjenih osobama s invaliditetom i smanjenje pokretljivosti. Nakon što je uređeno sunčalište na sjeverozapadnoj strani kupališta Valkane kao i ležaljke za sunčanje za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, te su postavljene prilagođene kabine za presvlačenje, na plaži je montiran i lift za ulazak u more namijenjen osobama s invaliditetom i smanjenje pokretljivosti - poručili su iz gradske uprave. Nakon montiranja lifta prezentiran je način njegovog rada kojeg su tom prilikom isprobali i sami korisnici.  

“Briga o potrebama osoba s invaliditetom i smanjene pokretljivosti jedan je od ključnih prioriteta Grada Pule i prilikom svakog projektiranja i adaptacije vodimo računa kako bi im olakšali mobilnost i povećali dostupnost svih sadržaja, te u konačnici i samu kvalitetu života u gradu. U proteklom smo razdoblju napravili veliki iskorak u svim našim javnim objektima u kulturi kako bi im pristupačnost bila omogućena i drago mi je da smo danas i ovim primjerom pokazali da itekako razmišljamo o njihovim potrebama a što ćemo činiti i ubuduće” istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalivši se društvima osoba s invaliditetom i smanjene pokretljivosti na kvalitetnoj suradnji s Gradom koja omogućuje realizaciju brojenih hvalevrijednih projekata.

Osim toga plaža na Valkanama će od početka sezone kupanja, odnosno 15. lipnja 2017. godine, biti opremljena invalidskim kolicima za sunčanje i mobilnost na plaži koja se koriste uz pomoć pratioca te invalidskim kolicima za plažu za samostalno korištenje. Posljednje spomenuta kolica bit će dostupna i na plaži na Hidrobazi kao i kolica za sunčanje i kupanje za samostalno korištenje. 
 
Vrijednost ove investicije u plažnu opremu koja obuhvaća predmetni lift, kolica za Valkane i Hidrobazu i svlačionice namijenjene osobama s invaliditetom i smanjenje pokretljivosti iznosi gotovo 200 tisuća kuna, od čega je pola iznosa sredstava dobiven od Istarske županije putem Programa za poticanje uređenja plaža u 2016. godini 'Turizam bez barijera'.