Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
akcija 'Sigurno u školu s HAK-om'

Pulski školarci naučili važna prometna pravila te kako se ponašati u prometu

Prometno-edukativna akcija Sigurno u školu s HAK-om
1/6
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Akcija je također imala za cilj senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećan oprez u prometu

Povodom početka školske godine na Portarati je održana tradicionalna prometno - edukativna akcija 'Sigurno u školu s HAK-om' koju organiziraju HAK i Autoklub Pula-Rovinj u suradnji s Gradom Pula i  Policijskom postajom Pula.

Tako je oko 300 pulskih osnovnoškolaca i djece vrtićke dobi imalo priliku na zabavan način naučiti važna prometna pravila te kako se ponašati u prometu.

Uz to akcijom se senzibilizirala i upozorila javnost, a osobito vozači, na povećan oprez u prometu, jer se svake godine početkom školske godine u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu čime postaju samostalni sudionici u prometu.

Pripadnici prometne policije djeci su pokazali kako pravilno prijeći cestu uz pomoć dječjeg semafora i koje najčešće pogreške u prometu treba izbjegavati. Mališanima su uručeni i prigodni pokloni, bojanke i knjige u kojima je na njima pristupačan način opisano kako se sigurno ponašati u prometu.

'Pohvaljujem ovu vrijednu akciju kojoj je cilj povećanje sigurnosti u prometu i dodatna edukacija djece i mladih o svim opasnostima s kojima se mogu susreći. Također, želim Vam puno sreće u vašem školovanju', poručila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić-Marjanović, izvijestili su iz Grada Pule.