Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 93 pregleda
Radionice i rasprave

Pulsko kino Valli domaćin Sajma filma

Sajam filma u Puli
Foto: Pula Film Festival/Facebook
Ovogodišnji Sajam u središte pozornosti stavit će pitanje kako kreirati događaje i jedinstveno kino-iskustvo, kako film i kino povezati s drugim umjetnostima, kakva su iskustva hrvatskih prikazivača ovih programa, koji su nam sadržaji dostupni...

Pulsko kino Valli bit će od 13. do 15. rujna domaćin Sajma filma koji zajednički organiziraju Kino mreža, Hrvatski audiovizualni centar i Pula Film Festival a treći Sajam još jednom će predstaviti nezavisna kina i podržati njihov daljnji razvoj kroz niz radionica, razgovora, edukacijskih programa, primjera dobre prakse i filmskih projekcija, priopćeno je iz Pula Film Festivala. 

Ovogodišnji Sajam u središte pozornosti stavit će pitanje kako kreirati događaje i jedinstveno kino-iskustvo, kako film i kino povezati s drugim umjetnostima, kakva su iskustva hrvatskih prikazivača ovih programa, koji su nam sadržaji dostupni, mogu li se nezavisna kina jače pozicionirati u ovom području, kako u kina uvesti druge sadržaje i kako ih promovirati.

Nakon svečanog otvaranja održat će se panel "Drugačije kino"na kojemu će u raspravi sudjelovati ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić, zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica, Jure Matičič iz Mestnog kina Domžale i drugi. Radionice koje se pripremaju na konkretnim će primjerima i kroz potencijalne zajedničke programe pokazati neke taktike i strategije koje u tome mogu pomoći a bavit će se temama razvoja publike, promocije i marketinga te sufinanciranja filmskih programa.

Inače, kako javljaju iz Pula Film Festivala, od 1. siječnja do 31. kolovoza ove godine kino Valli u Puli posjetilo je ukupno 54.826 gledatelja, dok ih je primjerice u prvih osam mjeseci prošle godine bilo 49.834. Tijekom prošlogodišnjeg 63. Pulskog filmskog festivala 3376 osoba pratilo je događanja u kinu, a ove je godine zabilježen porast od čak 2319 gledatelja s ukupnim brojem publike od 5695 u samo devet dana.