Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Božićni gala koncert u Bjelovaru

Puno se oslanjamo, uz velike hrvatske zvijezde, i na naše domaće snage

Koncert će prenositi Hrvatska radiotelevizija, a Grad Bjelovar ove je godine povećao iznos sredstava
Foto: Bjelovar
Božićni gala koncert u Bjelovaru ove godine održat će se 6. prosinca u Dvorani europskih prvaka u 20 sati

Tradicionalni Božićni gala koncert u Bjelovaru ove godine održat će se 6. prosinca u Dvorani europskih prvaka u 20 sati. Grad Bjelovar i ove je godine pokrovitelj koncerta koji organizira udruga Bjelovart. Gradonačelnik Dario Hrebak otkrio je više detalja o nadolazećem koncertu.

– Mislim da će ovaj Božićni gala koncert, koji je opet vraćen u Dvoranu europskih prvaka, dobiti taj gala segment iako je prošle godine bila isto lijepa priča u Domu kulture, ali u dvorani će puno veći broj građana moći na njemu sudjelovati. Jako puno se oslanjamo, uz velike hrvatske nacionalne zvijezde, i na naše domaće snage. Tako će nastupiti Martina Đurđević, Mia Dimšić, Neno Belan, Marko Tolja, Robert Mareković, Goran Smoljanović, Tomislav Goluban, Adalbert Turner Juci, Erna Rudnički, Mario Petreković, Siniša Štork, Lobel Barun i Plesni studio Step by Step.

Izvođače prati Gala orkestar kojim će ravnati Bruno Bišćan. Uz orkestar i izvođače nastupa i Vokalni ansambl Brevis iz Osijeka koji je nekoliko puta bio na gala koncertu. Koncert će prenositi Hrvatska radiotelevizija, a Grad Bjelovar ove je godine povećao iznos sredstava, inflacija je učinila svoje tako da smo ove godine izdvojili 40 tisuća eura. Međutim, ima tu i puno sponzora koji su se uključili i odlučili biti dio ove sjajne priče. On se organizira još od 2003. godine i ove godine slavi 19. rođendan – rekao je.

Dugogodišnji producent Božićnog gala koncerta u Bjelovaru Mladen Medak Gaga naglasio je kako će se koncert ove godine sastojati od dva dijela.

– Jedan je glazbeno-dramski, malo će podsjetiti na mjuzikl, a drugi dio je klasičan koncert. Nastojali smo Bruno i ja da napravimo bjelovarsku priču, bjelovarski projekt. U ovom trenutku je oko 50 posto sudionika članova orkestra iz Bjelovara, a i u prvom dijelu ima dosta Bjelovarčana – naglasio je Medak. 

U proračunu za iduću godinu predviđeno je 19 kapitalnih projekata uz još jedan, poslovnu zonu u Velikom Korenovu, koji će se financirati sredstvima Grada Bjelovar želi biti poželjan grad za mlade i za investitore Proračun najveći u povijesti uz ulaganja kakva nismo imali nikada To je jedan moderan vrtić kojim ćemo djelomično riješiti problem vrtića – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak dodavši da je svjestan sve veće potrebe za predškolskim kapacitetima Bjelovar Gradit će se novi moderan vrtić vrijedan 1,8 milijuna eura Očekujemo temperaturu vode do 80°C, kojom planiramo grijati poslovnu zonu Veliko Korenovo, a poslije i Grad Bjelovar Ugovor za financiranje aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama Neki pripremaju dozvole, a mi smo krenuli s projektom geotermalne bušotine