Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Edukacija se održala u pet gradova, a uz Koprivnicu na popisu su i Labin, Daruvar, Split i Korčula

Radionica filmske pismenosti u koprivničkom kinu Velebit

storyeditor/2024-09-20/kino_B.jpg
Radionica u kinu Velebit

Kino Velebit u Koprivnici prvo je u kojem se održava jednodnevna edukacija "Dani filmske pismenosti" koju organizira Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s Hrvatskom mrežom neovisnih kinoprikazivača.

Edukacija se održala u pet gradova – Koprivnici, Labinu, Daruvaru, Splitu i Korčuli. Bila je namijenjena učiteljima, nastavnicima i profesorima. Edukaciju u kinu Velebit provela je prošli tjedan profesorica hrvatskoga jezika Melita Horvatek Forjan.

Na otvorenju polaznicima radionice uime domaćina obratili su se ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica Maja Holek, predsjednica Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača Danijela Fabric Fabijanec, uime HAVC-a viša savjetnica Ingrid Padjen Đurić te zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž.

– Lijepo je kad se okupimo na ovakvim kvalitetnim edukacijskim radionicama na kojima zajedno s nastavnicima, stručnim suradnicima i profesorima možemo razmijeniti životna i profesionalna iskustva. Mogu vam sa sigurnošću reći da imate najdivniji posao na svijetu, bez obzira na to koliko je on ponekad težak, zahtjevan i izuzetno odgovoran – kazala je tom prigodom Ksenija Ostriž.

Pritom je istaknula važnost rada ravnateljice Maje Holek i cijelog njezina tima na raznim projektima koje provode te novim idejama izuzetno bitnima za daljnji razvoj Kina Velebit, a samim time i filmske pismenosti koji će zasigurno poboljšati kvalitetu življenja u Koprivnici.

Prema podacima Pučkog otvorenog učilišta, lani je u kinu Velebit bilo više od 28.000 gledatelja, što je više nego godinu prije kad se bilježi ukupno 24.300 posjetitelja kina. No brojka je i veća jer se ljeti održava Kino pod zvijezdama u središnjem parku. Kad se sve zbroji, kinopredstave je u Koprivnici lani gledalo oko 30.000 ljudi.

Zanimljivo je kako je lani najgledaniji bio film "Barbie" s blizu 2000 gledatelja, a hrvatski animirani film "Cvrčak i mravica" imao je oko 1900 konzumenata. Na trećem se mjestu našao hrvatski igrani film "Dnevnik Pauline P." s oko 1100 gledatelja.

sortirnica otpada KOPRIVNICA Koprivnica gradi sortirnicu otpada vrijednu dva milijuna eura Odabirom izvoditelja radova ovih su dana uspješno dovršena dva javna nadmetanja: za izgradnju prometnog kružnog toka kod HAK-a te gradnju nove spojne ceste izjmeđu Peteranske i prigradskog naselja Herešina Koprivnica Počinje gradnja novog rotora i spojne ceste prema Herešinu storyeditor/2024-09-13/prvasici_B.jpg NAPOKON RAST Ažurirani podaci – ove jeseni Koprivnica ima razred prvašića više nego lani