Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Osnivanje

Radna skupina za održivi razvoj povijesne jezgre

Šibenik
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Glavni cilj bit će mapiranje javnog prostora te uvođenje reda u zone namjene na uzajamnu korist pružatelja usluga, posjetitelja, ali prije svega i stanovnika samog centra grada

Grad Šibenik posljednjih se godina na turističku kartu uvrstio kao nezaobilazna destinacija te je povijesna gradska jezgra, uz revitalizirane tvrđave, prepoznata kao simbol grada, odnosno prostor koji itekako budi interes posjetitelja.

Da bi se umanjile oscilacije koje se u povijesnoj jezgri događaju u vrijeme turističke sezone i ostatka godine, osnovana je radna skupina za održivi razvoj šibenske povijesne jezgre kojoj će glavni cilj biti mapiranje javnog prostora te uvođenje reda u zone namjene na uzajamnu korist pružatelja usluga, posjetitelja, ali prije svega i stanovnika samog centra grada.

U radnu skupinu imenovani su Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika, Franka Baranović, potpredsjednica Društva arhitekata Šibenik, Morana Periša, predsjednica Kulturnog vijeća grada Šibenika i Hrvoje Jelković iz udruge Kolektiv 4B. Članovi radne skupine su i predstavnici Grada Šibenika.

Na sastanku je istaknuto da razvoj turističke ponude u gradu ne smije umanjiti kvalitetu života lokalnog stanovništva.

Poboljšan sustav informiranja vozača u Šibeniku Na LED panelima vidjet će se slobodna parkirna mjesta ŠIBENIK Noć knjige održala se u 254 grada i mjesta diljem Hrvatske Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u radnom posjetu Šibeniku Burić: Britanski kapital poželjan je način suradnje