Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Poboljšan sustav informiranja vozača u Šibeniku

Na LED panelima vidjet će se slobodna parkirna mjesta

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Gradski parking nastavlja implementiranje ITS telematičkog sustava informiranja i navođenja vozača na šibenskim parkiralištima.

Na parkirališnim mjestima u ulici Put groblja i Sv. Nediljica ugrađeno je tako 60 radar parkirališnih senzora za prepoznavanje popunjenosti parkirališnih mjesta i dva LED informacijska panela, a sve kako bi se korisnicima olakšao pronalazak slobodnog parkirališnog mjesta. Nastavak je to priče koja je, doznajemo u toj šibenskoj gradskoj tvrtki, pokrenuta još 2017. uspostavom ITS telematičkog sustava informiranja i navođenja vozača na parkiralištima u Šibeniku.

– LED displeji vozačima daju informaciju o slobodnom broju parkirališnih mjesta na obližnjem parkiralištu te je signalizacija istaknuta zelenom bojom, a u slučaju potpune zauzetosti parkirališta svijetli znak da nema slobodnih mjesta – objasnio je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga. 

ŠIBENIK Noć knjige održala se u 254 grada i mjesta diljem Hrvatske Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u radnom posjetu Šibeniku Burić: Britanski kapital poželjan je način suradnje Radovi U Dubravi i Lozovcu sanacija asfalta