Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u radnom posjetu Šibeniku

Burić: Britanski kapital poželjan je način suradnje

Foto: Šibenik

Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Simon Thomas, bio je u radnom posjetu Šibeniku te ga je u povodu toga u svom uredu primio gradonačelnik Željko Burić.

”Godinama je Šibenik tavorio u bezizlaznoj situaciji, posebice nakon rata, ali sve je promijenila 2013. kada je Hrvatska ušla u EU. Postali smo grad koji je od osnovnih i teških industrija krenuo smjerom ekologije, održivoga gospodarstva i visokih tehnologija. Uz pomoć novca EU valorizirali smo povijesno-kulturnu baštinu koju smo naslijedili te je sada koristimo, ali i predstavljamo turistima. Imamo najbolju gospodarsku zonu u cijeloj Hrvatskoj te smo u procesu stvaranja vlastita sveučilišta. Ne smijemo zaboraviti da smo ukupno od Europe preko različitih fondova povukli više od 160 milijuna eura. Naravno, u ovakvoj geopolitičkoj situaciji, britanski kapital je svakako poželjan način suradnje”, rekao je Burić veleposlaniku Ujedinjenog Kraljevstva.

ŠIBENIK Zasjao trg u središtu Rasline, uskoro će se urediti i dječje igralište ŠIBENIK Ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području Dubrave i u Mravnici Grad Šibenik Turizam Noćenje u hostelima poraslo 55%