Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
ŠIBENIK

Zasjao trg u središtu Rasline, uskoro će se urediti i dječje igralište

1/2
Foto: Šibenik
Gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta obišli su novouređeni trg i razgovarali s mještanima Rasline

Novouređeni trg u središtu Rasline obišli su gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta sa suradnicima. S mještanima Rasline razgovarali su i o realizaciji budućih projekata.

U sklopu obnove središnjeg trga uređeno je 130 m2 plohe, 470 m2 zelenih površina parka i 15 m2 parkovnih putova. Ugrađene su i betonske kocke za sjedenje te slavina, čime je omogućena dostupnost pitke vode na trgu. U prostor je dodana ambijentalna rasvjeta pa će trg i u noćnim satima biti ugodno mjesto za sjedenje.

Na korist mještana

– Vjerujem da će ovaj javni sadržaj i te kako zaživjeti i biti koristan mještanima Rasline i njihovim gostima. Prostor je adekvatno hortikulturno i sadržajno oplemenjen. U kontinuitetu nastojimo pratiti potrebe naših sugrađana i, u skladu s proračunskim mogućnostima, ulagati u sve dijelove grada Šibenika. Do kraja godine Grad Šibenik u Raslini će urediti dječje igralište, a vrijednost radova i postavljanja sprava procijenjena je na 17 tisuća eura – istaknuo je gradonačelnik Burić.

Ukupna vrijednost uređenja trga u Raslini je 62.046,64 eura, od čega je 53 posto pokriveno novcem iz gradskog proračuna, a ostatak je subvencioniran osvojenim novcem s javnog poziva. Naime, Grad Šibenik prijavio je projekt na natječaj za provedbu tipa operacije 3.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” LRS LAG-A “MORE 249” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Infrastrukturni zahvati

Nakon početnih problema s izborom izvođača radova, oni su počeli u prosincu prošle te su završili prošli tjedan.

– U protekle četiri godine Grad Šibenik uložio je oko tri milijuna kuna iz gradskog proračuna na infrastrukturne zahvate u Raslini. U sklopu Programa održavanja i gradnje komunalne infrastrukture uređivana su igrališta, betonirani nogostupi i održavana javna rasvjeta, a dodatno su u tri navrata uređene plaže i sanirano pomorsko dobro. U područnoj osnovnoj školi zamijenjen je krov i obnovljeni su sanitarni čvorovi. Također, Grad Šibenik sufinancira autobusnu liniju za Raslinu s 33 tisuće eura godišnje – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

ŠIBENIK Ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području Dubrave i u Mravnici Grad Šibenik Turizam Noćenje u hostelima poraslo 55% Grad Šibenik dobio novac od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Za nastavak uređenja plaže u Zablaću 65 tisuća eura