Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Na inicijativu Grada Đakova

Radni sastanak o komasaciji poljoprivrednog zemljišta

Foto: Đakovo

Na inicijativu Grada Đakova u dvorani Državne ergele Đakovo održan je radni sastanak čija je središnja tema bila provedba Zakona o komasaciji te predstavljanje informacija o javnom pozivu za odabir određenog područja za provođenje komasacije u skladu s Programom komasacije poljoprivrednog zemljišta do 2026. godine.

Sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, odnosno Igor Miodrag, načelnik Sektora za poljoprivredno zemljište, te Ante Vuković, voditelj Odjela za privatno poljoprivredno zemljište i komasaciju, koji su izlaganjem predstavili predmetnu temu svima u dvorani. Okupili su se i općinski načelnici te pročelnici iz deset općina (Gorjani, Trnava, Strizivojna, Vuka, Viškovci, Satnica Đakovačka, Levanjska Varoš, Semeljci, Podgorač i Drenje), uz sudjelovanje gradonačelnika Đakova Marina Mandarića, zamjenika gradonačelnika Antuna Galića i pročelnice Sanje Rogoz-Šole.

Sastanku su se odazvali i predstavnici Zavoda za fotogrametriju, koji su izložili svoju prezentaciju. Radni sastanak okončan je otvorenim dijalogom, međusobnim prijedlozima i sugestijama na temu provedbe komasacije poljoprivrednog zemljišta u skladu s pozitivnim propisima. 

Potpisani ugovori Za izgradnju vrtića Sjever i dogradnju Vile 1,7 milijuna eura ĐAKOVO Đakovo dobiva elektrane na sportskoj dvorani i dva vrtića ĐAKOVO U Spomen-muzeju Strossmayera otvorena izložba 'Zbilja pasije u tvarnosti umjetnosti'