Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Potpisani ugovori

Za izgradnju vrtića Sjever i dogradnju Vile 1,7 milijuna eura

Foto: Đakovo
726.259 eura je za izgradnju vrtića Sjever i 974.716 eura za dogradnju vrtića Vila

Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a koji obuhvaćaju izgradnju Dječjeg vrtića Sjever i dogradnju Dječjeg vrtića Vila, u sastavu Dječjeg vrtića Đakovo, nedavno je s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i SAFU-om potpisao gradonačelnik Marin Mandarić.

Poduzetnički centar Đakovo d. o. o. uspješno je izradio projektnu prijavu te je Gradu Đakovu za izgradnju vrtića Sjever i dogradnju vrtića Vila odobreno ukupno bespovratnih 1,700.975 eura. Od toga, 726.259 eura je za izgradnju vrtića Sjever i 974.716 eura za dogradnju vrtića Vila.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje Dječjeg vrtića Sjever iznosi 1,844.546 eura. Dokumentacija za ovaj projekt je spremna i slijedi raspisivanje javne nabave. Dogradnja Dječjeg vrtića Vila u fazi je izrade glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole.

Dječji vrtić Sjever, kao područna vrtićka kuća Dječjeg vrtića Đakovo, obuhvatit će četiri dnevna boravka za predškolski odgoj i obrazovanje što će omogućiti većem broju djece pohađanje predškolskog odgoja i obrazovanja, dok će se dogradnjom vrtića Vila izgraditi i opremiti područna vrtićka kuća sa šest dnevnih boravaka za predškolski odgoj i obrazovanje. 

ĐAKOVO Đakovo dobiva elektrane na sportskoj dvorani i dva vrtića ĐAKOVO U Spomen-muzeju Strossmayera otvorena izložba 'Zbilja pasije u tvarnosti umjetnosti' Tretiranje tristogodišnjaka u Strossmayerovu perivoju Stari hrast lužnjak čeka terapija koja će mu produljiti život