Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Rekonstrukcija raskrižja

Radovi na novom rotoru na ivanečkoj zaobilaznici u punom jeku

Ivanec
Foto: Grad Ivanec
Nakon završetka u velikoj će se mjeri poboljšati protočnost prometa i podići sigurnost svih sudionika u prometu

Radovi na rekonstrukciji raskrižja u rotor u Ulici Ivana Gorana Kovačića  (ivanečka obilaznica, ujedno i državna cesta D35) i Ulici Petra Preradovića (koja sa sjeverne strane vodi prema Tvornici obuće Ivančica i Drvodjelcu, a s južne prema novoj građevinskoj zoni) u punom su jeku.

Dio ulice Petra Preradovića je asfaltiran, a na području budućeg rotora napravljeni su iskopi, cesta je proširena. Trenutno se postavljaju betonske odvodne cijevi za kanalizaciju, a kreće i postavljanje rubnjaka. Radove na projektu vrijednom 2,69 milijuna kuna, nakon provedenog postupka javne nabave, Grad Ivanec povjerio je tvrtki Colas Hrvatska d.d.

Ivanec Ulaganje Projektu Turističke zajednice grada Ivanca 45.000 kuna potpore od HTZ-a

Rekonstrukciju raskrižja u rotor s 70% bespovratnih sredstva u ukupnoj vrijednosti projekta financira Ministarstvo unutarnjih poslova temeljem uspješnog kandidiranja Grada Ivanca na Javni poziv za dostavu projekta sanacije opasnih mjesta, a koja su kao takva definirana u Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa RH za 2018. godinu.

Radovi su započeli 13. srpnja, od kada je na navedenoj lokaciji na snazi i posebna regulacija prometa. Očekuje se da će radovi trajati do rujna. Po završetku, u velikoj će se mjeri poboljšati protočnost prometa i podići sigurnost svih sudionika u prometu. Isto tako, smanjit će se i prometne gužve, posebno u jutarnjim satima oko Osnovne škole i Dječjeg vrtića jer će se otvoriti dodatni prometni pravac.

Osim radova na rotoru, započelo i izvođenje radova na nerazvrstanim cestama, a prema Programu modernizacije nerazvrstanih cesta na području grada. Predviđeno je da se ove godine asfaltiraju i glavne prometnice u zoni budućeg novog rotora, u dijelu Preradovićeve ulice do Ulice Ljudevita Gaja. Radovi se provode u skladu s provedenom javnom nabavom i zaključenim Ugovorom s izvođačem.

Također, trenutno su u  početnoj fazi i radovi u Ulici Ladislava Šabana i odvojku Ulice Ivana Gorana Kovačića, a izvršeni su i radovi asfaltiranja u odvojku Varaždinske ulice, izvijestili su iz Grada Ivanca.

radovi vrijedni 2,37 mil. kn Počinju radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta u Ivancu i okolici