Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
KAPITALNI INFRASTRUKTURNI PROJEKT VRIJEDAN 70 MILIJUNA KUNA

Radovi na rekonstrukciji Lapadske obale 2021.

Lapadska obala
Foto: Screenshot/Grad Dubrovnik
Projekt je u cijelosti financiran iz fondova EU i drugih izvanproračunskih izvora

Projekt sveobuhvatne rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale vrijedan gotovo 70 milijuna kn, u cijelosti financiran iz fondova EU i drugih izvanproračunskih izvora, najvažnije je ulaganje u gradsku prometnu infrastrukturu.

Otvorena nova Osnovna škola Montovjerna Najveći pojedinačni kapitalni projekt Grada u osnovnoškolskom obrazovanju Nakon 35 godina Dubrovnik je dobio novu osnovnu školu, otvorena je Montovjerna

– Stekli su se svi uvjeti za početak realizacije ključnog cestovnog infrastrukturnog projekta na užem gradskom području. Mnogi su ovaj projekt sanjali, ali to nije dovoljno – rekao je gradonačelnik Mato Franković koji je videovezom otvorio predstavljanje projekta, naglasivši kako je bilo potrebno prevladati tri važna koraka: izradu projektne dokumentacije, ishođenje građevinske dozvole za cjelokupni projekt po fazama te osiguranje financijskih sredstava.

– Svi navedeni uvjeti uspješno su ispunjeni što je rezultat rada više gradskih upravnih odjela koji je temeljen na uspostavljenoj sinergiji. Snaga Grada Dubrovnika je u timu koji zna služiti svome gradu i građanima – zaključio je Franković i napomenuo kako se očekuje da radovi započnu početkom iduće godine.