Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Štikovica - Vrbica - Lozica - Mokošica

Radovi na vodoopskrbnom cjevovodu gotovi do kraja veljače

Izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda u Dubrovniku
Foto: Grad Dubrovnik
Izgradnjom kanalizacijskog sustava u Lozici te planiranom izgradnjom kanalizacijskog sustava u Mokošici, omogućiti priključenje svih objekata na gravitirajućem području na sustav odvodnje otpadnih voda grada Dubrovnika

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradncima i u pratnji predstavnika tvrtke Vodovod Dubrovnik d.o.o. obišao je radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda te na izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda naselja Lozica.

Nadogradnja vrtića u Dubrovniku Ulaganja za kvalitetniji boravak mališana Za godinu dana dobivaju vrtić s dvije nove etaže i dječje igralište na krovu

Izgradnjom vodoopskrbnog cjevovoda stvaraju se preduvjeti povezivanja vodoopskrbnih sustava 'Ombla' i 'Palata', čime će se značajno povećavati sigurnost vodoopskrbe naselja Zatona, Orašca, Gornjih sela i Elafita, a rješava se i pitanje vodoopskrbe objekata na potezu od Termoterapije do Lozice, dok će se izgradnjom kanalizacijskog sustava u Lozici te planiranom izgradnjom kanalizacijskog sustava u Mokošici, omogućiti priključenje svih objekata na gravitirajućem području na sustav odvodnje otpadnih voda grada Dubrovnika.

"Ovaj sustav će biti preduvjet za kanalizacijsku mrežu kolokvijalno zvane Stare Mokošice. Kako je riječ o velikom projektu, isti nije ni mogao započeti, a da se ovaj ne dovrši. Nova Uprava Vodovoda je ovaj projekt naslijedila u lošem stanju, u situaciji kada su nam prijetila oduzimanja velikih sredstava. U kratkom vremenu su pokrenuli investiciju te je doveli do kraja", rekao je Franković.

Ukupna vrijednost izvedenih radova koji završavaju krajem mjeseca veljače iznosit će 9,5 milijuna kuna. Financijska sredstva osigurana su sufinanciranjem Grada Dubrovnika i Hrvatskih voda iz EIB – CEB programa. Izgrađeno je ukupno 3192,00 metara vodoopskrbnog cjevovoda na potezu Štikovica – Vrbica – Lozica – Mokošica, 3177,00 metara kanalizacijskog cjevovoda, 630 metara tlačnog kanalizacijskog cjevovoda i kanalizacijska crpna stanica Lozica, izvijestili su iz Grada.

Dubrovnik važan aspekt turizma Viša razina sigurnosti: dobili moderan sustav za uzbunjivanje