Izbornik
Naslovnica Gradovi
Premijera u perivoju dvorca Eltz

Rafaelić: Filmske snage u Slavoniji iznimno su jake

VUKOVARSKU premijeru i Šulinu podržali su brojni Đakovčani i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić sa suradnicima
Foto: Đakovo

U perivoju dvorca Eltz pred brojnom publikom premijerno je prikazan drugi cjelovečernji igrani film Đakovčanina Marija Šuline "Žena s gumenim rukavicama". Hrvatska premijera ovog filma, čijem je nastajanju pomogao i Grad Đakovo, održana je u okviru 17. Vukovar Film Festivala. Šulinin film službenu je pozivnicu na VFF dobio nakon što ga je pogledao umjetnički direktor Festivala Danijel Rafaelić, a nije u službenoj konkurenciji jer je članica žirija Sandra Lončarić dio glumačkog postava filma. O filmu se Rafaelić i prije premijere izjasnio riječima hvale.

– "Kad je Šulina?, stalno sam ovih dana slušao pitanje. Sad je Šulina! Kada ste ulazili, samo je jedan čovjek bio vrlo ozbiljan, a to je Mario Šulina. Ovo je premijera njegova filma koji je nastao slavonskim snagama, a filmske su snage u Slavoniji iznimno jake, ali iz nekog razloga ne dobacuju dalje pa smo ove godine htjeli to promijeniti. Ne samo zato što postoji film iz Slavonije, nego zato što postoji izuzetno kvalitetan film iz Slavonije – kazao je Rafaelić. U glavnoj ulozi je Areta Ćurković, a tu je još cijela plejada poznatih glumaca, kao i imena koja tek dolaze. Uloge su pripale i Miroslavu Čabraji, Ivanu Ćaćiću, Tatjani Bertok Zupković, Vjekoslavu Jankoviću, Ivani Soldo Čabraji, Antoniji Mrkonjić, Antoniju Jakupčeviću, Seleni Andrić, Vesni Šinjori, Mateji Grabić-Ćaćić, Vladimiru Andriću, Ivanu Simonu, Zdravku Šinjoriju, Blanki Bart, Ivani Vukićević i Nikolini Benačić.

Vukovarsku premijeru i Šulinu podržali su brojni Đakovčani, kao i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić sa suradnicima. 

POVJERENSTVO će pokrenuti Inicijativu samostalnog plasmana na javnim površinama za male i srednje proizvođače Povjerenstvo za mandarine zatražilo je od MUP-a lakšu dnevnu migraciju berača iz BiH Počela berba mandarina u dolini Neretve – uskoro stižu u sve gradove Eva Gal juniorska prvakinja svijeta u ITF taekwondou ITF taekwondo Eva Gal juniorska prvakinja svijeta OVOGODIŠNJIM korisnicima iz županijskog proračuna isplaćeno je ukupno 39.816 eura Županijska podrška za izvrsnost Dodijeljeno 90 potpora za poslijediplomski studij