Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
U Novskoj ne staju s investicijama

Rasprodana novljanska Poduzetnička zona Zapad

1/2
Foto: Novska
Zadnje tri slobodne parcele kupila je lokalna tvrtka Big Boys gradnja koja će tu nastaviti s investicijama vezanima uz proizvodnju montažnih i armirano-betonskih kuća

Gradonačelnik Marin Piletić i vlasnik tvrtke Big Boys gradnja d. o. o. Mario Kozić potpisali su ugovor o kupoprodaji zemljišta, pa su tako prodana i posljednja tri zemljišta ukupne površine 7493 četvorna metra u Poduzetničkoj zoni Zapad, koja su do tada bila u vlasništvu Grada Novske.

Navedeni ugovor potpisan je u svrhu obavljanja proizvodno-gospodarske djelatnosti i to: gradnje proizvodno-poslovnog  pogona za izgradnju montažnih i armirano-betonskih obiteljskih i stambenih objekata, prema poslovnom planu kupca koji je bio dio ponude na objavljenom javnom natječaju.

Nove investicije

Investicija je ovo vrijedna 20 milijuna kuna, a otvorit će se, rečeno je, 21 novo radno mjesto.

– Potpisali smo s tvrtkom Big Boys gradnja d.o.o. ugovor o kupoprodaji posljednje tri parcele u Poduzetničkoj zoni Zapad, koje su bile u vlasništvu Grada Novske. Ovim kupoprodajnim ugovorom Grad Novska više nema nijednu slobodnu parcelu u Poduzetničkoj zoni Zapad, a zahvaljujući našem javnom natječaju i poslovnom planu tvrtke Big Boys d. o. o. u sljedećoj investiciji očekujemo još jednu proizvodnu halu te 21 novo radno mjesto. Kupoprodajni ugovor potpisali smo u sjedištu tvrtke Big Boys, koje je izgrađeno uz pomoć bespovratnih europskih sredstava, županijske razvojne agencije Simora, ali i uz entuzijazam i dobro poslovno vođenje vlasnika. Nadalje, s obzirom na najave Vlade Republike Hrvatske, HŽ infrastrukture i zahvaljujući osiguranim sredstvima kroz 
Nacionalni plan oporavka i otpornosti, ovdje možemo očekivati i javne investicije, odnosno  izgradnju drugog kolosijeka pruge Dugo Selo – Novska, rekonstrukciju postojećeg kolosijeka  te izgradnju pothodnika koji će povezati Obrtničku ulicu i Ulicu Vladimira Nazora te novu ulicu koja će se nadovezati na postojeću, Obrtničku ulicu – rekao je gradonačelnik Pilatić prilikom  potpisivanja ugovora.

Na ovoj lokaciji tvrtka Big Boys gradnja već ima pogon za  proizvodnju betona, što je industrija koja ne postoji u blizini. Nakon završetka projekta s betonarom, odlučili su nastaviti s investicijama.

Projekt na licu mjesta

– Planiramo na nova tri povezana zemljišta, koja su površine oko 7500 četvornih metara, izgraditi pogon za proizvodnju montažnih i armirano-betonskih kuća i stambenih objekata. Cilj nam je izgraditi halu površine 1500 četvornih metara i poslovati tako da kupac dođe u halu, gdje ćemo mu isprojektirati sve što je potrebno, a u istoj hali sve to i napraviti jer tako znatno ubrzavamo gradnju objekata – rekao je Mario Kozić, vlasnik tvrtke Big boys gradnja.