Izbornik
Naslovnica Gradovi
ČAZMA

Razmišlja se i o gradnji doma za umirovljenike

Foto: Grad Čazma
Gradonačelnik Dinko Pirak i predsjednica Matice umirovljenika Čazma Ivanka Bukovac potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava Grada Čazme Matici umirovljenika

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak i predsjednica Matice umirovljenika Čazma Ivanka Bukovac potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava Grada Čazme Matici umirovljenika na temelju ovogodišnjeg Javnog poziva za financiranje udruga s područja grada.

DOBRA VIJEST ZA TISUĆE GRAĐANA Milijun kuna za uskrsnice umirovljenicima

– Moram naglasiti u vezi s potpisom ovog ugovora i sredstava koje ćemo dobiti u iznosu od 15 tisuća kuna da nije to sav novac koji dobiva Matica od Grada Čazme. Mi dobijemo puno više jer nama Grad plaća sve režije i bez toga ne bi mogli opstati kao Matica. Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku što ima sluha za nas umirovljenike – kazala je Bukovac.

Grad Čazma je proteklih godina osigurao značajna sredstva za svoje umirovljenike. Obnovljena je zgrada Matice umirovljenika koja je postala ugodan prostor za boravak umirovljenika, a Grad plaća i režijske troškove. Na području grada provodi se program “Zaželi” koji pomaže brojnim građanima treće životne dobi. U proračunu su osigurana sredstva za božićnice umirovljenicima i za ovu godinu, a postoji i ideja da se božićnica poveća, odnosno da se prilagode kriteriji za ostvarivanje prava na tu pomoć. Razmišlja se i o otvaranju doma za umirovljenike.

– Moje razmišljanje za budućnost jest da ponudimo privatnom sektoru da se uključi i da zajedničkim, javno-privatnim partnerstvom, dođemo do rješenja i sadržaja koji bi nam trebao. Grad bi sudjelovao u gradnji objekta u kojem bi za svoje sudjelovanje trebao dobiti subvencioniranje smještaja za određeni broj ljudi koji to ne mogu platiti. Time bismo se mogli brinuti o socijalno osjetljivom dijelu populacije umirovljenika, što i jest zadaća jedinice lokalne samouprave – rekao je Pirak.