Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 14 pregleda
Javite se u Projektni ured Ivanec

Razvijen e-alat za traženje partnerskih udruga na projektima u europskim zemljama

Udruga Ivanec
Foto: Grad Ivanec
U bazi podataka moguće je pretraživati udruge po zemljama i području djelovanja. Obuhvaćene su države članice Europske unije, zemlje kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje za ulazak u EU, zemlje članice Europskog gospodarskog prostora te Gruzija

Za sve udruge, tijela javne vlasti, privatna poduzeća i sve ostale zainteresirane za razvoj suradnje i provedbu zajedničkih međunarodnih projekata razvijen je e-alat s osnovnom svrhom olakšanog pristupa u pronalaženju partnerskih udruga iz europskih zemalja koje djeluju u određenom tematskom i geografskom području, izvijestili su iz Ivanca.

E-alat sadrži bazu podataka u kojoj se mogu pretraživati registrirane udruge koje su zainteresirane za uspostavu međunarodnih projektnih partnerstava i provedbu zajedničkih projekata diljem europskih zemalja.

Udruge iz svih europskih zemalja mogu stvoriti svoj profil te ukratko opisati svoje područje djelovanja, interese i iskustva na projektima te dati svoje kontakt podatke. Stranica i opisi su na engleskom jeziku.

U bazi podataka moguće je pretraživati udruge po zemljama i području djelovanja. Obuhvaćene su države članice Europske unije, zemlje kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje za  ulazak u EU, zemlje članice Europskog gospodarskog prostora te Gruzija.

Područja djelovanja podijeljena su na anti-korupciju i transparentnost, djecu i mlade, razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć, obrazovanje, zaštitu okoliša i životinja, ljudska prava, demokraciju i jednake mogućnosti, socijalno poduzetništvo, volonterstvo, umjetnosti i kulturu, sport, turizam, prevenciju nasilja te mnoga druga područja.

E-alat razvijen je u suradnji Europske mreže nacionalnih organizacija civilnog društva (ENNA Bruxelles) i Centra za informacijske usluge, suradnju i razvoj organizacija civilnog društva (CNVOS Ljubljana).

Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove stoga poziva sve zainteresirane udruge da se registriraju u navedenu bazu te da se jave konzultantima za razradu projektnih ideja, kako bi dobili pravovaljane informacije o mogućnosti apliciranja i provedbe njihovih projekata kroz međunarodnu suradnju sa srodnim udrugama i organizacijama.

Svi zainteresirani Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove mogu se javiti na e-mail: projektni.ured@ivanec.hr