Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Snažne promjene u razvoju sportske infrastrukture u Dubrovniku

Rekonstrukcija teniskih terena u Lapadu vrijedna je 9,5 milijuna kuna

Foto: Grad Dubrovnik
Među planiranim ulaganjima Grada u 2019. je adaptacija džudo dvorane u Mokošici

Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika izdao je građevinsku dozvolu za prvu fazu projekta rekonstrukcije teniskih terena i pratećih građevina Tenis kluba Dubrovnik. Ovim investicijama Grad Dubrovnik, ističu u Gradskoj upravi, započinje snažne promjene u gradnji sportske infrastrukture.

zaprešić Otvorena dugo očekivana sportska ambulanta

Uređenje tribina u drugoj fazi

Projekt je izradila tvrtka Alfaplan d.o.o., a u prvoj fazi natkrit će se dva terena teniskog centra na Šetalištu kralja Zvonimira i izgraditi suvremeno oblikovane dvorane lučne konstrukcije visine 10 metara i raspona 38,45 metara. 
Buduća teniska dvorana integrirana je u prostor i ambijent s izrazitom arhitektonskom osjetljivošću i uz zadovoljenje svih funkcionalnih zahtjeva, a prema potrebi moći će se koristiti i kao polivalentni  prostor.

Sveukupna natkrivena površina iznosi 1377 četvornih metara, tlocrtne dimenzije teniskog terena i okolnog korisnog prostora za igru utvrđene su prema standardu Međunarodne teniske federacije za rekreaciju, a projektom su predviđeni tereni koji uključuju igru u parovima.


Druga faza, za koju je građevinska dozvola u procesu donošenja, odnosi se na uređenje tribina kapaciteta 850 mjesta s fitness centrom, svlačionicama, skladištem i uredima za administraciju.
 Sveukupnim uređenjem kompleksa s izgradnjom nadstrešnice podiže se kvaliteta, bolja funkcionalnost i estetska vrijednost okruženja teniskog centra.

Dubrovnik visok plasman Promotivni film 'Dubrovnik Riviera' osvojio drugo mjesto na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu

Tenis klub Dubrovnik tako će moći organizirati različita međunarodna natjecanja te pripreme tijekom cijele godine.
Projekt rekonstrukcije teniskih terena u Lapadu vrijedan je 9,5 milijuna kuna i jedan je od 11 strateških ciljeva definiranih Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture Grada Dubrovnika. 
Osim ovog projekta, a sukladno spomenutoj Strategiji, u 2019. godini očekuje se još gradnja hangara za jedriličare u Orsanu (investicija koju s 45% sredstava sufinancira Grad Dubrovnik), gradnja hangara veslačkog kluba Neptun, gradnja nogometnog terena s pripadajućim sadržajima u Gospinom polju, gradnja džudo dvorane u Mokošici te rekonstrukcija objekta bivšeg hotela Stadion s prvim muzejom vaterpola u svijetu.
Nisu to jedina ulaganja u sportske objekte na području Dubrovnika.

Obnovljena je i školsko-sportska dvorana OŠ Lapad. Cjelovita obnova sportske dvorane sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u iznosu od dva milijuna kuna, a napomenimo kako je Ministarstvo s 2,451.571 kuna bespovratnih sredstava prethodno sudjelovalo i u projektu energetske obnove te škole, prvom projektu u obrazovanju koji je sufinanciran sredstvima EU fondova.

Četiri tisuće putnika stiglo u Dubrovnik novim kruzerom Costa Venezia dolaze gosti iz Kine, SAD-a, Koreje... Četiri tisuće putnika stiglo u Dubrovnik novim kruzerom Costa Venezia

Novcem iz proračuna

Obnova dvorane trajala je od 16. listopada 2018. do početka veljače 2019.
Među planiranim ulaganjima u sportsku infrastrukturu u 2019. godini Grad Dubrovnik provest će i adaptaciju džudo dvorane u Mokošici. Glavni arhitektonski projekt je izrađen, ukupna vrijednost investicije je 2,006.065 kuna, a financirat će se proračunskim sredstvima.