Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Slavi se 662. rođendan grada

Rekordan iznos iz europskih fondova: dobili 46 milijuna kuna

Dan grada Koprivnice
1/18
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
– Godina iza nas bila je jedna od najizazovnijih u proteklih nekoliko desetljeća. Radili smo neke teške i neke nepopularne promjene jer smo se morali ubrzati kako bismo mogli mijenjati i dalje razvijati grad –

Danas se u 11 sati u Područnoj školi Reka nastavlja program obilježavanja 662. rođendana grada Koprivnice koji će potrajati do petka, kad će Dječji vrtić Smiješak obilježiti 20. godišnjicu rada.

Najsvečaniji dio obilježavanja bila je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su uručena priznanja. Slikar Zlatko Kauzlarić Atač postao je počasni građanin. Medalju Grada Koprivnice dobili su Zvonimir Šašek, Ivan Peti, Marijan Šaško, Ilija Bilić, Kruno Botko, Marijan Špoljarić, Miroslav Madunić, Vlado Varga, Ivan Ferenčak, dr. Dragica Polančec-Fodor i Ljuban Milikšić, a Plaketu Grada KUD Srce, Miroslav Tremski i vrtić Smiješak.

Revija mažoretkinja u Koprivnici 'Naše mažoretkinje su ponos našeg grada' Revija mažoretkinja - poklon gradu za rođendan

– Godina iza nas bila je jedna od najizazovnijih u proteklih nekoliko desetljeća. Radili smo neke teške i neke nepopularne promjene jer smo se morali ubrzati kako bismo mogli mijenjati i dalje razvijati grad. Bilo je i nekih nacionalnih reformi koje nam često ne idu na ruku, no građani ovoga grada nisu nikad bili skloni žalopojkama. Sve te promjene nismo radili s figom u džepu, nego u čvrstom uvjerenju da ćemo dodatno ojačati koprivnički motor cijele Podravine i Prigorja – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Porastao je broj obrta, a i Podravka iza sebe ima dobru godinu.

– Bez obzira na to što se znaju pojaviti interesi koji bi voljeli prerezati veze između Koprivnice i Podravke, ta veza će i dalje biti snažna. Tome će pridonijeti i nove poduzetničke mjere koje ćemo predstaviti do kraja godine. Snažno gospodarstvo i gradske mjere dovele su do toga da možemo najaviti da će ova godina vrlo vjerojatno biti najbolja, kad govorimo o financijama, u posljednjih deset godina. Ta financijska stabilizacija omogućila je da pokrenemo nove projekte i investicije – istaknuo je Jakšić.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

U ovoj godini uloženo je 45 milijuna kuna u infrastrukturu. Radi se spojna cesta Reka – Starigrad, Bilogorska ulica, spojna cesta u Herešinu, novi poduzetnički inkubator, vodovodna i kanalizacijska mreža...

– Ovo nam je rekordna godina po povlačenju europskih sredstava. Povukli smo ukupno 46 milijuna kuna, a 24 milijuna aplicirano je do kraja godine. Na kraju godine kao šlag na tortu dolazi Aglomeracija, projekt vrijedan 441 milijun kuna.

Važna je ne samo zato što je najveći EU projekt u povijesti nego i zato što se Koprivnica opet spaja s okolnim općinama. Bez snažnih općina i snažnog podravskog sela neće biti ni snažne Koprivnice – rekao je i dodao da je Grad spreman sam krenuti u izgradnju škole na Podolicama. Treba, zaključio je, dati i jasne odgovore o brzoj cesti, drugom kolosijeku, Obrtničkoj školi i pedijatriji.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice Grad dobio prvu nepravomoćnu presudu Država dužna Koprivnici 5,1 milijun kuna