Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Grad dobio prvu nepravomoćnu presudu

Država dužna Koprivnici 5,1 milijun kuna

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Jakšić: Iako je problem trebao biti riješen, država je podnijela žalbu

Dug države prema Gradu Koprivnici popeo se na 5,1 milijuna kuna, upozorio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je izvijestio javnost da je dobivena prva nepravomoćna presudu o dugu države za javno-privatno partnerstvo za izgradnju zgrade Gimnazije Frana Galovića i sportske dvorane.

Prijedlog novog sporazuma

– Unatoč svim najavama da ćemo to riješiti, država je podnijela žalbu – ističe Jakšić. No, Gradu je stigao prijedlog novog sporazuma prema kojem bi država i Ministarstvo financija ponovno na sebe preuzeli sufinanciranje JPP-a s iznosom od 170.000 kuna mjesečno. Sadašnja obveza Grada, otkako država ne priznaje sporazum, iznosi oko 305.000 kuna.

Gradilišta u koprivničkim prigradskim naseljima Komunalna infrastruktura Za odvodnju u naseljima 4,5 milijuna kuna

Grad i Županija imaju obvezu otplate još 152 mjeseca. Pitanje je i što s novim javno-privatnim partnerstvom za nove projekte u koje je uključen Grad – rekonstrukcije i dogradnje Umjetničke škole Fortunat Pintarić i Osnovne škole Đuro Ester i izgradnje nove osnovne škole na Podolicama te nove Obrtničke škole.

Spremni smo za te projekte, kaže Jakšić, no problem je država, pa nije isključeno da se raskine ugovor za novo javno-privatno partnerstvo i da školu na Podolicama Grad izgradi sam. Osvrnuo se i na izgradnju Obrtničke škole za koju su probijeni svi rokovi u partnerskom ugovoru između Grada i Županije, od koje očekuje odgovore je li spremna ići u izgradnju Obrtničke škole, tim više što se pripremaju proračuni za iduću godinu.

Gradnja kampa HNS-a?

– Spremni smo biti partneri u izgradnji – rekao je novinarima Jakšić.

Sadnice na dar Preventivna akcija Vozačima koji poštuju pravila na dar sadnice

Ako Županija ne osigura novac za početak radova, Grad bi mogao raskinuti ugovor i krenuti sa svojim projektom u Cvjetnoj jer je nova srednja škola i te kako potrebna zbog potražnje za strukovnim zanimanjima. Zamjenik župana Ratimir Ljubić rekao je da Županija nije odustala od gradnje nove Obrtničke škole. No, u Županiji čekaju da se u sufinanciranje uključi država ili da se novac osigura iz fondova.

Govoreći o gradskim bazenima Cerine, gradonačelnik Jakšić najavio je da će iduće godine krenuti pripreme za izgradnju vanjskih bazena koji bi trebali biti dovršeni 2020. godine.

Ponovno je aktualna i inicijativa da se tamo izgradi kamp Hrvatskog nogometnog saveza, pa će od predsjednika HNS-a Davora Šukera i predsjednika Županijskog nogometnog saveza Roberta Markulina zatražiti jasan odgovor što dalje s tim projektom u kojem bi Grad rado bio partner.

Aglomeracija Koprivnica Aglomeracija Koprivnica Hrvatske vode: Projekt vrijedan 442 milijuna kuna nije upitan