Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Komunalna infrastruktura

Za odvodnju u naseljima 4,5 milijuna kuna

Gradilišta u koprivničkim prigradskim naseljima
Foto: Grad Koprivnica
U tijeku su složeni radovi na gradnji komunalne infrastrukture u prigradskim naseljima Podolice, Vinica i Draganovec

– Nastavljamo ulaganja u komunalnu infrastrukturu u našim prigradskim naseljima Vinica, Podolice i Draganovec. Ukupna vrijednost radova je nešto veća od 4,5 milijuna kuna. Vjerujem da će u sljedećih nekoliko godina sva naša prigradska naselja imati komunalnu infrastrukturu – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u prigradskim naseljima Podolice, Vinica i Draganovec.

pomoć poduzetnicima s dobrim poslovnim idejama U novom Inkubatoru kreativnih industrija mjesta za 40 tvrtki

Gradi se vodoopskrbna mreža i crpna stanica u ulici Mirni dol u Draganovcu i sustav odvodnje dijela naselja Vinica – sliv Crnogorska faza I. U Mirnom dolu ulaže se oko 770.000 kuna. Za ovu godinu Koprivničke vode u planu poslovanja predvidjele su izgradnju prve dionice – sliv Crnogorska, ukupne duljine 3406 metara s izvodima kanalizacijskih priključaka za postojeće objekte. Izvođač radova je Koming iz Koprivnice, a vrijednost radova je 3,759.797 kuna bez PDV-a.

Slikar Zlatko Kauzlarić Atač Slikar Zlatko Kauzlarić Atač predložen za počasnog građanina 'Koprivnica je grad koji se fantastično razvija, hvala što su me se ljudi sjetili'

– Cilj je na zapadnom rubnom dijelu grada, koje karakterizira znatna visinska raznolikost, omogućiti stanovništvu priključenje na sustav javne odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda – objasnio je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda. Iduće godine, najavljeno je, nastavit će se izgradnja druge dionice u slivu Ulice Nikole Sertića. 

Tjedan mobilnosti u Koprivnici Tjedan mobilnosti Učenici naučili razliku između električnog i običnog vozila Parking Novost u parkiranju Od danas novi "smart" način naplate, ali i nešto više cijene