Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
pomoć poduzetnicima s dobrim poslovnim idejama

U novom Inkubatoru kreativnih industrija mjesta za 40 tvrtki

Foto: Grad Koprivnica
Sagradit će se objekt površine 14.440 četvornih metara na dvije etaže s 30 ureda

U Koprivnici je potpisan ugovor za projekt izgradnje Inkubatora kreativnih industrija koji sufinancira Europski fond za regionalni razvoj. Potpisali su ga gradonačelnik Mišel Jakšić i članovi uprave tvrtke Radnik iz Križevaca Marijan Biljan i Ivica Habijanec.

Razvoj malog poduzetništva

Sagradit će se objekt površine 14.440 četvornih metara na dvije etaže s 30 ureda i zajedničkih prostora, opremanje i nabavu programa i kurikuluma koji će biti temelj za daljnji razvoj malog poduzetništva u Koprivnici.

Robotika u školama Učenici OŠ 'Đuro Ester' osvojili prva tri mjesta

– Svjesni smo da smo lokomotiva naše regije, činimo dvije trećine gospodarske aktivnosti naše županije, u top deset smo gradova gospodarske snage Hrvatske, u top pet po kvaliteti života i ponosni smo što smo predstavili najveću investiciju u poduzetničku infrastrukturu u Koprivničko-križevačkoj županiji europskim sredstvima.

Vjerujemo da ćemo ovim projektom pomoći svima koji žele izaći na tržište sa svojim poslovnim idejama, osiguravši im kvalitetne prostore koji će nam, isto tako, dati još ponešto vjetra u leđa za novi zamah gospodarstva grada Koprivnice. Vrijednost ovog ugovora koji potpisujemo je 13,968.000 kuna s PDV-om – rekao je gradonačelnik Jakšić i dodao da ga veseli što će Inkubator kreativnih industrija s novim tehnologijama i idejama biti smješten u Kampusu blizu Sveučilišta Sjever.

Inkubator će postati središnje mjesto za poduzetnike koji djeluju u području kreativnih industrija, a omogućit će im, kako je rečeno, poticanje transfera znanja, internacionalizaciju, razvoj inovacija i umrežavanje domaćih i međunarodnih poduzetnika, poduzetničkih potpornih institucija, istraživačkih centara, obrazovnih institucija...

radovi povezivanje s glavnim gradom Ministar Butković potvrdio – gradit će se brza cesta prema Koprivnici

Radovi od 22. listopada

Posložit će se mreža stručnih mentora, organizirati edukacije, a na raspolaganju će biti i najam 3D printera. Time će u startu imati bolju tržišnu poziciju. U Inkubatoru će biti mjesta za 40 poduzeća u raznim fazama razvoja.

– Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku na iskazanom povjerenju. Zadovoljstvo nam je što ćemo raditi u Koprivnici, u našoj županiji. Objekt će biti skoro nulte potrošnje energije, A energetski razred, imat će demit fasadu debljine 15 centimetara, aluminijsku stolariju s trostrukim staklom i solarnu elektranu na krovu koja će proizvoditi energiju za njegove potrebe – istaknuo je M. Biljan. Angažirat će proizvođače s područja grada i županije. Radovi će početi 22. listopada, a planirani rok za gradnju je 250 radnih dana.