Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
PREDŠKOLSKO OBRAZOVANJE

Rekorder po ulaganju u vrtiće

Otvoren vrtić u Špišić Bukovici za 40 mališana
Foto: Kristijan Toplak
Novi bi vrtić bio kapaciteta 200 djece vrtićke i jasličke dobi što je više nego što sadašnji objekt vrtića može primiti.

Iz godine u godinu Grad Vinkovci sve veća sredstva ulaže u predškolsko obrazovanje, a to potvrđuju i podaci iz 2018. kada su Vinkovci, u odnosu na godinu prije, bili vodeći po rastu izdvojenih sredstava za predškolsko obrazovanje.

Odabran izvođač radova za novi centralni dječji vrtić u Crnici U 2020. godini počinje gradnja vrtića ‘Ljubica’ na 1500 kvadrata

Prema službenim podacima u 2018. godini Vinkovci su u predškolsko obrazovanje uložili više od 16 milijuna kuna što je gotovo 9,9 milijuna kuna više nego godinu dana ranije. Najveća stavka bila je energetska obnova tri objekta dječjeg vrtića, koje pohađa ukupno 427 djece, a gdje su provedeni radovi vrijedni gotovo 5 milijuna kuna.

Napravljen je i glavni projekt gradnje novog dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ na mjestu dosadašnjeg vrtića. Riječ je o prvom i najstarijem objektu Dječjeg vrtića Vinkovci te se ukazala potreba za novim objektom budući da je postojeći dotrajao i iziskivao visoke troškove popravaka i sanacija. Novi bi vrtić bio kapaciteta 200 djece vrtićke i jasličke dobi što je više nego što sadašnji objekt vrtića može primiti.

DONACIJA Ovlaživači zraka za dječje vrtiće

– Temeljem iskustva drugih gradova odlučili smo se za princip modularne gradnje budući da se tako ostavlja i mogućnost jednostavne i brze nadogradnje dječjeg vrtića ako se ukaže potreba za proširenjem. Imamo 6 vrtića i jaslice kojima je osnivač Grad i 8 vrtića drugih osnivača. Kapaciteti su nam dostatni za smještaj djece. Ponosni smo na program pomoćnika u vrtićima i danas dijelimo ugovore za njih 6. Sufinanciramo smještaj i u našim i u vrtićima drugih osnivača. Također imamo besplatan smještaj za djecu iz udomiteljskih obitelji, djecu s poteškoćama – navode iz Vinkovaca.